Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/misakvecernji

Marketing

IGRA, SVE JE TO SAMO IGRA

Bok svima!

Opet je vrijeme za nagradnu igru.
Kako znam da je vrijeme? Jednostavno znam! Osjećam na koži.

Puno više se pisalo o jajima i mobitelima u komentarima (zapravo, dobro je ne pretjerivati niti u jednom niti u drugom), nego o aforizmima, ali ja ću ipak još malo nastaviti s aforizmima iz Ickeove knjige.

E, da, kad smo kod Ickea, mala digresija: Vidim da je JUPI u komentaru napisao: „Kaže David Icke, da je čitava naša; ljudska povjest, vođena kozmičkom i krvavom zavjerom reptilske vrste, a da bi tu svoju najnoviju knjigu naslovio " BESKRAJNA LJUBAV JE JEDINA ISTINA, SVE JE OSTALO OPSJENA", skačući tako sam sebi u usta da drskije nemože!!! Jel, se on sad možda uplašio, da je takvom potpuno paranoičnom knjigom "NAJVEĆA TAJNA" ipak možda nanio mnogim ljudima nepopravljivu štetu u njihovim glavama, pa im on sad nudi melem BESKRAJNE LJUBAVI !“

Kako sam ovih dana sticajem čudnih sinkroniciteta preplavljen Davidom Ickom, kroz razna predavanja na dvd-u, slučajne razgovore i, naravno, fenomenalnu knjigu „Beskrajna ljubav je jedina istina“, osjećam potrebu reći Jupiju – mada je to u krajnjoj liniji zaista nevažno - da nije dobro skužio o čemu se radi te da me njegov komentar navodi na ozbiljnu sumnju da nije pročitao knjige koje komentira. Icke doista ne sebi ne skače usta niti je nedosljednost osobina koju mu se može prišiti. Usprkos čudovatoj, ali dobro potkrijepljenoj priči, Ickeova ideja nikad nije bila širenje paranoje. Baš suprotno. Strah je najgore što si možete napraviti. Kao što Icke sam kaže, do onoga o čemu piše „nije došao sjedeći u zamračenoj sobi i pušeći travu, većina su to priznate znanstvene činjenice“. Ali o tome može jednom drugom prilikom.

Uostalom, treba imati na umu da:

čak niti pomoću tehnologije ne možemo opažati barem 95 posto mase svemira poznate kao tamna materija i energije,

da se 95 do 97 posto DNK zove „junk“ DNK, zato jer se ne zna čemu služi,

da samo mozak prima 400 miijardi jedinica informacije svake sekunde, ali smo svjesni samo njih dvije tisuće,

da 95 posto aktivnosti mozga nije povezano s budnim stanjem ili „fizičkom stvarnošću“,

da elektromagnetski spektar tvori svega 0,005 posto procijenjene mase svemira, a ljudsko oko može vidjeti samo majušni dio tih elektromagnetskih frekvencija, tzv. „vidljivu svjetlost“.

Drugim riječima, nemamo pojma ni o čemu. Ove brojke govore da zaista nema mjesta za aroganciju. Jedino vrijedi ostati otvoren (pa makar se koji puta našli i na krivom putu), sve drugo je pušiona. Koliko je samo stvari u proteklih nekoliko stotina godina bilo „sigurno“ pa im se danas grohotom smijemo?


Kad tome svemu dodamo i činjenicu da ono što vidimo zapravo ne vidimo direktno nego vidimo samo sliku koju mozak konstruira dekorirajući impulse koje dobiva od očiju, onda ispada da zapravo ne znamo niti kako stvari oko nas zaista izgledaju. Isto vrijedi za sva osjetila. Pozdrav iz matrixa!


(JUPI je pomalo ljut, ali si je dao truda pa prije igre još jedan mali odgovor na njegov drugi komentar u kojem ga pak muči što nisam komentirao „viđenje onog momka iz Knina, a koje isto su imali i britanski civilni piloti negdi iznad/okolo UK otoka.“ Pa, to je uglavnom zato jer viđenja NLO-a ima toliko da nema smisla zamarati se sa svakim pojedinim. Previše vremena i snage bi zahtijevalo da se za svaki pojedini slučaj uopće ustanovi je li zaista riječ o NLO-u ili postoji neko prozaično objašnjenje. A kad se raščisti žito od kukolja – kaj onda? Opet ništa. Tako je, kako je. To da NLO-i lete oko nas zaista nije neka nova vijest, a niti to da se viđaju nad Hrvatskom.)


A sad na igru;

Zadatak jest napisati aforizam, rečenicu kojom je netko rekao nešto duhovito, istinito, provokativno i mudro o svijetu, nešto što nas natjera da na trenutak zastanemo i pogledamo stvari iz drugog kuta. Ili bar ponešto od toga. Najbolji aforizam prema ocjeni jednočlanog žirija dobiva nagradu vrijednu truda:

KOMPLETAN STRIP „GHOST IN THE SHELL 2“ od strip-majstora MASAMUNEA SHIROWA

(izdavač: Dark Horse Comics, strip se sastoji od čak jedanaest predivno oslikanih sveščica u boji, s pričom smještenom u fantastičnu kiber-budućnost ).


Da bih vas inspirirao evo još nekoliko aforizama Oscara Wildea koje sam prepisao iz Ickeove knjige (osim prva dva koje znam otprije):

Obrazovanje je ono što vam ostane kad zaboravite sve što ste učili u školi.
Albert Einstein

Većina je u krivu.
Michio Kushi

Uvijek kad se ljudi slažu sa mnom imam dojam da sam zacijelo u krivu.

U prilici kao što je ova reći svoje mišljenje postaje više od moralne dužnosti. To postaje zadovoljstvo.

Neslaganje s tri četrtine britanske javnosti jedan je od najvažnijih preduvjeta mentalnog zdravlja.

Predstava je bila vrlo uspješna, ali je publika bila katastrofalna.

Uvijek praštajte svojim neprijateljima – ništa ih ne može toliko izživcirati.
Oscar Wilde

Go, go, go!


Za sam kraj – prepoznajte u ovoj pjesmi Pčelicu Maju. : - )







Post je objavljen 25.08.2007. u 18:10 sati.