Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/veterinarskikutak

Marketing

FIZIKALNA TERAPIJA U ŽIVOTINJA

Pisala sam već o akupunkturi i gdje možete otići ako želite svoje ljubimce liječiti na ovaj način. Kako je vani sve naprednije malo sam tragala za rehabilitacijskim centrima i što se sve nudi za njihove ljubimce. Rehabilitacijski centri imaju veliku ulogu nakon neke teške operacije , bolova mišićja i kod bolesti kostiju. Nadam se da će i kod nas ubrzo osvanuti ovakav centar jer evo što sve nude vani:

-akupunkturu
-kiropratiku
-masaže
-hidroterapiju
-terapije ultrazvukom
-terapije svjetlom
-terapije u bazenima i dr.



AKUPUNKTURA


Image Hosted by ImageShack.us



KIROPRAKTIKA

je znanost koja se sve više upotrebljava u nas. Kiropraktika se koristi kod bolesti lokomotornih organa i nekih funkcionalnih tegoba. Kod nas se još za sada u životinjskom svijetu ne upotrebljava ali tko zna možda uskoro i to netko počne raditi. Priznata je gotovo u 65 zemalja , a ovaj broj se sve više povećava. U nekim zemljama je sastavni dio medicine, a u Americi postoji kao samostalna i postoji više od 70 000 doktora kiropraktike.

Image Hosted by ImageShack.us



HIDROTERAPIJA

u kombinaciji sa polaganim koracima na pokretnoj traci pomaže kod bolesti mišićnog i koštanog sustava, a prvenstveno se počela koristiti kod trkaćih konja 1970 godine. Danas se koristi i u pasa i vrlo je korisna jer polaganim koracima kroz vodu mišićno tkivo se vraća u prvotno stanje ( nakon operacije) ili se jača i na taj način pomaže koštanom tkivu.


Image Hosted by ImageShack.us



TERAPEUTSKA MASAŽA


se koristi kako bi potakla što bolju cirkulaciju, smanjenje boli, smanjenje agresije nastale zbog boli, poboljšanje relaksacije i sna.

Image Hosted by ImageShack.us


TERAPIJA ULTRAZVUKOM

se koristi kod bolesti lokomotornog sustava,degenerativnih promjena ( artroze),remuatskih bolesti i dr. Kod terapija ultrazvukom razlikujemo dvije metode
1.kontaktna metoda- kod koje koristimo gel i na taj gel prislonimo glavu ultarzvuka, umjesto gela možemo koristiti i neke kreme koje će se bolje absorbirati.
2.metoda uranjanja- kod kojekorsti voda umjesto gela , a koristi se na mjestima gdje se ne može odtvaiti kontakt prethodnom metodom iz anatomskih razloga (šapa)

Image Hosted by ImageShack.us


HIDROTERAPIJA

se koristi kod kroničnih bolesti i nakon neke teže operacije. Kod nas se još ne koristi ali tko zna možda će upravo ovaj post potaknuti nekoga da se okuša u fizikalnoj terapiji životinja.




Post je objavljen 24.08.2007. u 12:44 sati.