Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sunflower37

Marketing

..Daffodil Day...

Ili kako bi u prijevodu glasilo - Sunovratov dan..Sunovrat,zuti vjesnik nadolazeceg proljeca,cvijet koji simbolizira nadu,izabran je kao zastitni znak ne samo dana vec ideje kojom se podsjetimo na sve one drage i neznane ljude oboljele ili umrle od danas jedne od najtezih,neizljecivih bolesti - raka.
Image Hosted by ImageShack.us

Obiljezavanje ovog dana zapocelo je prije tridesetak godina u Kanada odakle je taj svijetli naum donacija u fond oboljelih prosirio se u Veliku Britaniju,Dansku,Novi Zeland,Australiju,Irsku i Ameriku a polako i u Hrvatskoj mogu se vidjeti standovi koji prodaju cvjetove sunovrata.Sjecam se kako je jedna gospodja dolazila pred moj vrt i uvijek zamolila ako njoj mozemo ubrati sunovrate za prodaju jer pored moje male tresnje sunovrati su se uvijek zutili,rasteci bez ikakva reda :))Nakon zavrsene akcije Drustvo zena u borbi protiv raka poslalo bi cestitku zahvalnosti sa presanim cvijetom mojoj djevojcici koja je znala ubrati i preko stotinjak sunovrata...
Image Hosted by ImageShack.us

Uobicajen odredjen datum je 24.08 no akcija traje i citav mjesec kada volonteri uz male standove okicene cvijecem prodaju ne samo sunovrate vec simbolicne sitnice uz jednako tako simbolicnu cijenu ciji prihod odlazi u fond.
Image Hosted by ImageShack.us

Izuzetno lijepo dizajnirani brosevi,privjesci,narukvice sa natpisom hope (nada),kemijske olovke,znacke,privjesci za mobitele..urdno slozeni u zutim kutijama prodaju se na svim dostupnoim mjestima i veoma brzo susresti cete ljude koji nose nesto od toga ponosni da su svojim prilogom sudjelovali u tako humanoj akciji.
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

Nada je jedino ono sto nam ostaje - nada da tesku bolest moci cemo prebroditi,nada da neizljecivo ucinimo ljudski podnosljivo,nada da neki novi lijek donijeti ce olaksanje i sprijeciti ovu malignu bolset koja rapidno razara i odnosi zivote..Nadu nam nitko ne moze uzeti i znati da je ljudska humanost ovako velika vec je dovoljna nada.
Image Hosted by ImageShack.us

Pomoc se moze dati i on line putem,pomoc u kojoj je vec sakupljeno preko 8 mil dolara..Samo kupovinom jednog cvijeta uvecali ste tu pomoc koja je neizbjezna..Ako ikad ugledate stand sa prekrasnim zutim sunovratima,nemojte ga izbjegavati jer sada znate sto on znaci..
Image Hosted by ImageShack.us

Sada u mojem vrtu raste tek nekoliko sunovrata..nadam se da ce druge godine biti dostatni i za prodaju a ne samo za ukras u vazi..no i ovako me podsjecaju na moje proljece,tamo doma..i ovdje proljece mora doci jedino sto onda kod vas pocinje jesen..:))

Post je objavljen 24.08.2007. u 00:59 sati.