Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tipp

Marketing

1 000 ZAŠTO, 1 000 ZATO

VOL. 1.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Q: Zašto nikad nisam naučila lijepo plesati?
A: Zato što kad smo na tjelesnom trebali učiti klasične plesove (osnovna škola), rat se rasplamsao pa su mobilizirali našeg profesora tjelesnog (upitno ostaje koliko bi od njega naučila) pa su morali uzeti zamjenu. Mislim da je prva bila veteranka tjelesne i zdravstvene kulture u najpoznijim godinama za jednu takovu profesoricu. Nije dugo trajala (valda artritis, reuma, puj, puj, nesto gore).
Onda je došla jedna krasna, friška, mlada, koja je dala sve od sebe da nas naući baš plesati, i sve bi bilo divno da žena nije bila u završnim stadijima trudnoće, valjda s četvorkama, pa je prizor nje, kako nam pokazuje Sukačica pile peče, iz pileta voda teče ples i poskakuje s tom trbušinom, bio pretramatski i istisnuo sve druge informacije koje su trebale zasjest u memoriju.

Q: Zašto ne znam kamatni račun i postotke?
A: Nisam bila taj tjedan u školi.
Ozbiljno. Nikad nadoknađeno.
Inače dipl. oecc.
Hvala na pitanju.

Q: Zašto ne volim smilje (bosilje voljim)?
A: Zato što sam se u djetinjstvu, ljetujući na Rabu, išla kupati na plažu do koje se probija puteljkom kroz makiju. U makiji raslo i smilje. U makiji nalazili spas kupači koje su crevca stisla (lokalna kuhinja nije imala visoke higijenske standarde, očito, crevobolaca mnoštvo). Makija bijše puna drekeca i ogromni zelenih muha. Sve se to peklo na suncu. Imalo i miris (smrad). Smilje drekec.
Danas je jednadžba jednostavna: miris smilja = slika drekec muhe.
Zato ne volim ni Mišnjak.


...


Post je objavljen 23.08.2007. u 22:14 sati.