Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lovranwireless

Marketing

Bioshock - Revoloucija među FPS igrama?

Kako neki govore: "BioShock is a revolution in the shooter genre that will forever change the expectations for the FPS.". Hm...vidjet ćemo. Za sad se baš nisu iskazali. Nova igra sa bugom za widescreen monitore i televizije? Mislim da je danas to nedopustivo. Naime, igra u widescreen modu ne prikazuje one "šire" djelove ekrana (krajnji lijevi i desni dio), već reže sliku, te pri tome dolazi do gubitka, umjesto dobitka na detaljima. Ipak, neki ljudi napravili su workaround za PC verziju igre, dok će XBOX verzija očito zahtjevat službeni patch.
Ima još jedna stvar, ako želite bolje preformanse, igrajte sa DirectX 9. Nažalost, kako su "hibridne" DX9/DX10 igre izašle na tržište, testovi pokazuju da se te igre bolje vrte sa starijom verzijom DirectX-a. Također, FRAPS pokazuje da se na DX9 igra kreće puno "glađe" nego sa DX10. Na jednakim detaljima (high quality sa rezolucijom 1680x1050) FRAPS na DX10 pokazuje u prosjeku 61.658 fps, dok na DX9 pokazuje u prosjeku 80.300. Skoro 20 fps i nije toliko malo, a što se tiče grafike, djeluje poprilično jednako, te se na DX10 ne primjeti nikakva superiornost u odnosu na stariju verziju.
Možda ipak treba čekat igru koja će u potpunosti biti rađena sa DirectX verzijom 10. A do tada...revolucija ili ne? Možda nakon još koje zakrpe ;).

Post je objavljen 23.08.2007. u 12:17 sati.