Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nabrzaka

Marketing

14. post. Lagano štivo

Listam ja neki dan Story kad ono, među mnoštvom slavnih i neslavnih koji su se razmilili plažama diljem svijeta, razvaljen preko dvije stranice gleda me nitko drugi nego Flavio Briatore. Ne sâm, naravno, nego u društvu svoje zaručnice, dotične Elisabette Gregoraci. E sad, ne trebate vidjeti fotografije da biste znali zašto je Briatore s dotičnom, a ne treba ni puno mozga za shvatiti što ona radi s njim. Flavio i Elisabetta krstare na njegovoj 60-metarskoj jahti Force Blue (jel to po prošlogodišnjem Renaultu?), ona je 31 godinu mlađa od njega, Wonderbra manekenka, a njegov trbuh zauzima pola jahte. I nije problem u trbušini, kilogramima, ni znojnim majicama, problem je u tome što je Flavio totalna seljačina. No, kao što piše u članku "Kad netko, kao Briatore, ima jahtu od 60 metara, užitak mu je lako dostupan." Taj užitak uključuje i predivnu Naomi Campbell s kojom je Briatore proveo nekoliko burnih godina, a jedno su vrijeme, čini mi se, bili i zaručeni. Nakon Naomi, dohvatio se jednako lijepe Heidi Klum kojoj je napravio dijete i onda je nogirao. Heidi se poslije udala, rodila još djece, a mala Leni, na svu sreću, uopće ne nalikuje na tatu Flavija.
Par dana nakon slika u Storyju, novo ukazanje. Ovaj put u časopisu toliko frivolnom da mu se ne sjećam ni imena, nekakav celebrity, nešto. I ponovno među slavnima, bogatima i često lijepima - Sticky Briatore, opet na jahti ali ovaj put gol golcat, ko od majke rođen. A to, vjerujte mi, nije lijep prizor.
No nije Briatore jedini F1 lik čije me zavodničke sposobnosti već godinama i uvijek iznova fasciniraju ostavljajući oblačke s milijardama upitnika iznad moje glave. Drugi je, potpuno nevjerojatno, Jean Todt, uštogljeni šef Ferrarija. Francuz kiselog osmijeha zaručen je za azijsku glumicu i bivšu Miss Malezije Michelle Yeoh poznatu iz filmova "Tigar i zmaj", "Memoari jedne gejše" i 007 "Sutra nikada ne umire". Kako mu je samo to uspjelo? Čini se da čarobna kombinacija Formule 1, novca, moći i slave stvara jednu posebnu vrstu muškarca, neodoljivog oktanskog Casanovu! I to je, na neki način, u redu, jer ako već nemaju izgled ili (još bolje) osobnost kojom bi zavodili, ovi su tipovi ipak pronašli alternativnu, dobitnu kombinaciju. Snalažljivo, nema šta.




Post je objavljen 23.08.2007. u 15:15 sati.