Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/aktualije

Marketing

Mnogo novoga, ali sve dalje po starom (ili: Je li zaista vuk izija magare?

Uh, uh... Novi blog.hr. Jučer navečer mi se sve činilo za 5. A već jutros mi ništa nije štimalo. rofl Bloga nema, ničega nema... headbang Niš, ne predajem se ja tako lako, mijenjam dizajn (naravno izgubim sve svoje prilagodbe), očaj me polako hvata, ali se rađa i spasonosna ideja (koja je na kraju funkcionirala!) - otići u arhivu i nadati se da je dizajn ostao iz onoga vremena. I jest! Pa iz sourca sve lijepo CP u novi dizajn i - voila! - sve je opet tu kao i prije. Okej, ne rade č,š, đ i ostali HR specifični znakovi u boxevima, al se nadam da će se i to srediti.

Nego, nije me baš bilo. Odmarala se, radila puno i previše i nekako mi nije ostajalo vremena za blog. Inspiracije za pisanje je i bilo i nije je bilo.

S jedne strane, KIM i ostale afere (to daje inspiraciju). S druge strane (koja nije baš inspirativna) sve su to stvari koje su (nažalost!) već viđene. Nadala sam se da nakon akcije Maestro i cijele pompe koja se digla oko toga (a sada se pokazuje da je pompa ipak bila samo - pompa!) da si više vladajući neće dozvoliti luksuz još nekog privatizacijskog cirkusa u režiji HFP-a i naših ministara (koji poslovično, po vlastitu priznaju, ništa nisu znali!). No, priča se ponovila...



I što sad? Veli bijesprvi:

U zemlji u kojoj ubojice idu na godišnje odmore ili se školuju u Švicarskoj, nije ni čudo da potpredsjednik Vlade ne želi dati ostavku nakon svega s KIM-om - on se drži onog vica - jedino da me nađu u krevetu vezanog lisicama uz mrtvu mušku prostitutku - moram reći u Hrvatskoj ni tada ne bi dali ostavku, bili bi promovirani:-) (more)
Rekao bi moj ujak: "Izija vuk magare..." A što nama preostaje?

Nama preostaju izbori. I dobar izbor na njima. No, priča ne završava na izborima. Tek tada počinje posao - treba kontrolirati vladajuće (koji god bili) i ne dati im da rade svinjarije (kao što to rade ovi). A ako budu radili svinjarije, smijeniti i njih... I tako dok se i kod nas ne uspostave standardi demokracije po kojima političari actually odgovaraju za svoje postupke. Standardi po kojima "nisam znao" ne samo da neće biti valjano opravdanje (kao što je to ovima sada), već će biti i dodatni razlog da netko izleti iz svoje fotelje.

Da sad nisam nepopravljiva optimistica kao što jesam, ošla bih potpuno k vragu. A kako jesam, borbu treba nastaviti. I ne se samo nadati boljemu, nego i aktivno raditi da se to bolje i ostvari.

Jer jedino tako, za xy godina, Polančec & Co. će ostati u našem sjećanju samo kao kreature koje ćemo u udžbenicima navoditi kao negativne primjere. Jer jedino tamo, u karikaturalnu prošlost, i spadaju.

Dodatak: Iako sam to već negdje napisala, Šprajc je definitivno moj idol. cerek



Post je objavljen 23.08.2007. u 12:12 sati.