Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/insidelove

Marketing

Da li je ljubav izmišljen pojam?

Mislila sam o autima pisati, to je jedino u što se još razumijem. I opet nekako završim na ljubavi, ah i ta ljubav više. Htjela sam se definitivno «skinuti» s nje. Da se bar na kioscima može kupiti neki DVD – Vježbajmo zajedno – u samo 30 dana «skinut» ćete se s ljubavi. Ona će se istopiti baš kao i suvišni kilogrami i što vam više treba, ostali ste bez dva «zla»…..E kad bi postojalo tako nešto. (a možda sam sada nekom dala i dobru ideju)

Prije nekoliko dana čula sam se s jednim poznanikom koji me je zaintrigirao time što je rekao da misli da je ljubav izmišljeni pojam. Da li ljubav uistinu je izmišljeni pojam? Zamislila sam se nad tim. U posljednje vrijeme, iskreno da vam kažem, na prolaznicima, tj. zaljubljenim parovima se ne vidi neka žar, neka zaljubljenost, nema «ono nešto», ono nešto što je potrebno. Mislim da bi ful zaljubljene ljude drugi prolaznici uočili u gradu, ma vidi se to, nikako se ne može sakriti. Ali kažem vam, ja to više ne vidim na ljudima. Ili su možda rijetki ti primjerci na kojima se vidi. Možemo ih izložiti u muzeju pa im se diviti, i njima i njihovoj zaljubljenosti, da učimo od njih…. Kad još malo bolje upregnem ove svoje vijuge dolazim do zaključka da je većina mojih frendica slobodno (ako nekom treba broj nek se javi na mail). Zašto? Da li mi žene previše tražimo? Ili je zbilja ljubav izmišljen pojam ili danas nitko nema vremena za ljubav? Gdje je ona nestala? Ima tko adresu? Broj telefona? Mail? Bilo što?

Pogledajte ljude u brakovima i na tom području sve lagano nestaje. Institucija braka izumire definitivno. Ovi koji su još u braku, oni pak žele biti slobodni…Žene varaju muževe, muževi žene i tako u krug, a kod kuće se prave da je sve divno i krasno iako potajno znaju što ovaj drugi radi. A ovi koji još uplovljavaju u bračne vode su obično tinejdžeri, koji se napiju na nekom tulumu i gle ti čuda, cura od 17 godina ostane trudna i šta ćeš, moraš ju ženiti. Takav je običaj. Sramota je ako se ne uda, grozna sramota. Ali od buduće mladenke otac prisili budućeg zeta na takav čin, barem je tako kod nas u Slavoniji. Uzme sjekiru pa ga ganja šorom dok ovaj konačno ne vikne: Da, da, ženit ću ju! Koliko god mi mislili da smo se razvili na svim mogućim nivoima, i koliko nam god smiješan bio život naših predaka, dobrim dijelom se još očituju odavno usađeni korijeni patrijarhalnog doba. Zatvaramo oči nad tim, ali toga na žalost ima. Bez obzira što žene izgrađuju svoje karijere, što su donekle emancipirane, ipak se da namirisati taj utjecaj patrijarhalnog vremena.

I da se mi sada vratimo na tu ljubav….Da li je ljubav izmišljen pojam? Da li će sva ona maštanja potpaljena romantičnim filmovima pasti u vodu? Jesu li Pepeljuga i Snjeguljica mrtve??????


Post je objavljen 22.08.2007. u 19:10 sati.