Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/6dark6angels6

Marketing

KARTE

U povjesti čovječanstva karte su odigrale značajnu ulogu; s njima se proricala budućnost, igrale mnoge društvene igre, gubila i dobijala imanja, izlazilo na dvoboje, gubila čast i ugled.

Mađioničarima su služile za mnoge trikove, a uz pomoć njih – vjerovalo se - moglo se zaviriti u nečiju sudbinu i odrediti buduće događaje. Špil od 52 karte simbolizira broj nedjelja u godini; 13 karata u svakoj boji predstavlja 13 lunarnih mjeseci u godini; četiri boje simboliziraju četiri strane svijeta, četiri elementa, četiri godišnja doba, četiri vjetra, četiri ugla hrama... Znakovi na kartama predstavljaju životne simbole: list (pik) – kozmičko drvo života; srce (herc) – središte života i svijeta; romb (karo) - ženski princip; djetelina (tref) - muški princip.

Nedjeljom se nisu preporučale igre s kartama, a za one koji se nisu držali te preporuke, vjerovalo se da će biti osuđeni da cijelog života kartaju svake nedjelje. Kartaš koji bi crvenim koncem privezao šišmiševo srce za nadlakticu navodno bi uvijek dobivao povoljne karte od svojih suigrača.

Sanjati karte – predstoji zabava; kartati se – nezadovoljstvo; kartati se u novac – financijski gubitak; vidjeti kartaša u snu– nedobronamjerne glasine.

Don't touch, just look!


e morala sam stavit ovaj video, svakako pogledajte jer je to tokio bordel !!



Post je objavljen 22.08.2007. u 17:00 sati.