Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iskrenpostenanngellboy1988

Marketing

NOKIA N95

Image Hosted by ImageShack.us


Nokia je započela s isporukama svog N95 mobilnog telefona u Europi i Aziji te je to prvi od očekivane serije proizvoda finskog proizvođača koji će dolaziti s podrškom za GPS.

Ovaj će model osim GPS-a imati i veliki broj drugih funkcija što se ponajviše može vidjeti u cijeni -550 eura bez poreza te bi ovo trebao biti najskuplji uređaj N serije, a u Nokiji su ga nazvali multimedijalnim računalom. Nokia N95 je klizni mobilni telefon koji dolazi s ugrađenom kamerom od čak pet megapiskela te 2.6 inčnim 240x320 pikselnim ekranom, a osim mobilnih funkcija može se koristiti i kao glazbeni i video player. Baziran je na Nokijinom S60 softveru i Symbian operativnom sustavu, radi na HSDPA mreži, a podržava i EDGE i WCDMA mreže. U toj kompaniji se ipak nadaju da će korisnike ponajviše privući podrška za GPS te Nokia time postaje prva veća kompanija koja će nuditi mobilne telefone s ovom opcijom.
Više fotografija pronadjite na www.upload.ba.


Neki tržišni analitičari su ipak malo sumnjivi prema toj opciji te žele vidjeti kako će GPS raditi na Nokiji jer je GPS komponenta smještena duboko u uređaju što bi trebalo produžiti vrijeme pronalaženja lokacije korisnika.


Image Hosted by ImageShack.us



Post je objavljen 22.08.2007. u 00:04 sati.