Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojpassigmund

Marketing

Kuda sa svim tim igračkama???

Jednostavno ne želite da vam sve te igračke, kojima je vaše štene tako fascinirano, stalno budu razvučene po stanu. Nije baš neka fora svako malo iskrenuti zglob pri nagazu na gumenu kost, ili pri nagazu na odbačenu lopticu imati osjećaj da gubite tlo pod nogama dok se rukama hvatate za zrak, a da ne govorim o noćnim strahovima kada u mraku nagazite na piskutavu gumenu žabu i poskočite do stropa sa bubnjajučim srcem u grlu. Igračke jednostavno moraju imati svoje mjesto, osim što ćete štenetovu najdražu plišanu patku uvijek ostavljati dostupnu štenetu da mu ublaži osjećaj samoće kroz dugu noć.
Pripremili ste šarenu kartonsku kutiju dovoljno veliku da primi sva ta gumeno plišana piskutava čudesa. Štene vas naravno zbunjeno gleda, jer šta vi imate skrivati njegove igračke...obilazi oko kutije, njuška ju, dodiruje šapom i na kraju uz režanje pokušava progristi kutiju. Već popularnom naredbom fuj to i hvatanjem šteneta za njušku pokažite da nemate namjeru trpiti da vaše štene režanjem, griženjem ili na bilo kakav drugi nasrtljivi način nešto od vas traži. U ovom trenutku najbolje je štene početi privikavati na to da nemože uvijek dobiti sve što želi odnosno da vi, kao predvodnik ovog malog čopora, možete sebi uzeti za pravo birati kada se želite igrati, maziti i slično. Nakon što ste odbili štenetove napade na kutiju i nakon što je štene shvatilo da nesmije napadati kutiju te da je igra završila, izvodite psića da obavi piš nakon igre. Po povratku u stan prolazite već dobro uigranu rutinu prolazka kroz vrata...brisanje šapica pa prvo ulazite vi, a štene ulazi posljednje i to na vaš poziv...uvaljujete se u udobni trosjed i hvatate daljinski kako bi 10 minuta predahnuli. Štene naravno opet juri prema kutiji s igračkama, ali kada joj se približi vi izvikujete naredbu fuj to i štene se naučeno prijašnjom situacijom povlači i prestaje napadati kutiju. Gleda vas s laganim bijesom u očima i ni pet ni šest nego se spušta u piš položaj i zalijeva vaše parkete. Nemojte ostati ravnodušni na ovaj piš iz objesti...očito je da je to iz objesti jer je štene obavilo piš prije dvije minute. Opet posežete za već toliko korištenim fuj to i hvatate štene za šiju i pritiskate ga prema podu...kada osjetite da se štene predalo i da razumije da ste jači i da nećete tolerirati takvo ponašanje, odlučili ste dok ne počistite nered štene postaviti na njegovo mjesto i nedati mu da se makne. Probajte i nekoliko puta ljutito zarežati prema štenetu dok vas gleda kako spužvicom skupljate "mirišljavu" tekućinu. Neka zna ko je gazda i neka zna da gazda ne želi da se njegove odluke i naredbe stavljaju pod znak upitnika. Svakako nemojte predugo držati štene u kazni nego mu priđite kad vidite da vas pokorno gleda...pružite mu ruku pomirenja i kada vas lizne, veselim izgovaranjem naredbe možeš pozovite ga da se može maknuti sa svoga mjesta. Štene nakon toga veselo optrči krug po stanu i shrvano umorom bubne na svoj jastuk i zaspe s blaženim izrazom njuške.

Dobro je prošao ovaj dan, a sutra morate naučiti štene kako da od vas zatraži igračku, igru, maženje, a kasnije izlazak u šetnju ili na piš i kak...pred vama je još jedna noć za razmišljanje.headbang


Post je objavljen 20.08.2007. u 07:15 sati.