Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Sudac Branko Milanović nastavlja sa skandaloznim odlukama

Gospićki sudac Branko Milanović nezaustavljivo nastavlja donositi skandalozne odluke, pa je tako po novome odlučio da hladnokrvni ubojica Vinko Budiša već nakon samo 6 mjeseci provedenih u zatvoru može na „dopust“. Ukoliko ne znate o kakvom je ubojstvu riječ, podsjetit ćemo vas da je Vinko Budiša 1996. godine hladnokrvno ustrijelio tada 19 godišnjeg Milenka Đekića metkom u potiljak bez ikakvog posebnog razloga.

O tom slučaju pisalo se i na CNN blogu još otkad je donesena skandalozna presuda s kaznom manjom od minimalno zakonski propisane koju je presudio naš drugi poznati sudac Slavko Lozina. Nakon presude, Vinko Budiša vješto je izbjegavao godinama odlazak u zatvor, pa je čak na kraju pokušao i pobjeći iz zemlje, ali je zadržan pri pokušaju prelaska granice (ali ne od strane Hrvatske policije, već Slovenske) i konačno strpan u zatvor.

Ovakvim postupkom sudac Branko Milanović uspješno je dodao još jednu „svjetlu“ crticu u svoj CV u kojemu će te naći presude u kojima se osuđuje čovjeka jer su „njegovi preci zajedno s osmanlijama već 500 godina vršili genocid nad Hrvatima“ ili pak kako je u slučaju silovanja američke košarkašice od strane Jose Mraovića guranje prsta u anus okarakterizirano kao rukovanje te da zbog toga nema govora o silovanju. Više o skandaloznim presudama Milanovića možete pročitati u članku Nacionala.

Takav sudac je još uvijek na svojem položaju, a sudačka udruga gura glavu u pijesak i tvrdi da je sve u redu i da postoje više instance sudova koje su tu da kontroliraju niže instance. To što ovaj sudac kriminalno obavlja svoj posao nikoga nije briga. Takvim stavom sudačka udruga prihvaća Branka Milanovića kao jednog od svojih i samim time spuštaju se na njegov rang jer pravosudni sustav ove zemlje jak je koliko i njegova najslabija karika, a u hrvatskom pravosudnom sustavu ne da postoji jedna slaba karika, već ih ima toliko da se lanac odavno raspao na stotine komadića.

Post je objavljen 19.08.2007. u 10:44 sati.