Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zilet

Marketing

Maraton


Trčao sam. Nigdje određeno... Uvjek bi došao nazad na mjesto s kojega sam krenuo i onda ponovo... Dobar tempo. Pogled tri metra ispred sebe. Pravilno disanje. Koncentracija na nivou. I onda ponovo i opet ponovo i još jednom.

Prošlo mi je tako nekoliko sati i bilo je okej. Ono o čemu nisam razmišljao je da nemogu trčati beskonačno, da jednom moram stati i da nemogu pobjeći. I stao sam i slomilo me. Slomilo me sve ono što svaki od nas nosi tamo negdje unutra. Čudno je kako tek onda osjetiš koliko ti je do toga stalo i koliko toga ima.. tek onda kad jebeno boli i steže tako jako da nemožeš do zraka. Klub koji sam vodio; faks; jedno divno prijateljstvo; posao koji sam radio; cura koju sam volio i ukrako sve što sam živio sve se srušilo odjednom. Dogodilo mi se to prije dvije godine.
I onda sve iz početka, kako to već ide.. Prvo učiš disati. Polako. Jedan po jedan. Onda učiš jesti. Nešto lagano za početak tako da to što si pojeo ostane tamo gdje bi trebalo ostati kako bi sve to žvakanje uopće imalo smisla. I tako sve dok ne naučiš pričati pa hodati i polako se vratiš među ljude... kako to već ide. Ali ovaj put si naravno puno oprezniji i držiš se nekih pravila kao npr:

Ne čitaš više knjige jer te tjeraju na razmišljanje. Ne slušaš više L. Cohena i muziku slične tematike. Ne piješ jer se bojiš da te ne baci nazad u depru pa da si ne prerežeš žile ili skočiš s balkona. Ne izlaziš van jer je to mjesto gdje ima puno ljudi i glasna je muzika a bojiš se i one jedne čaše previše. Paziš s kakvim ljudima se okružuješ i ne sviraš više gitaru jer je to jednostavno nešto što radiš kad si sretan, inače nema smisla. Ne vežeš se ni za koga i ni za što i ne vjeruješ jer je tako lakše. I najbolje od svega što naučiš je ne razmišljati!

I tako, šta da ti kažem... korak po korak.... Polako... Održavaš koncentraciju i čiste misli. Paziš na tempo i disanje, ne bježiš ni od čega i gledaš daleko ispred sebe i trčiš neki drugi đir. Nigdje određeno. Samo tako.... I onda ponovo i onda još jednom
i još dvadeset puta......



Post je objavljen 18.08.2007. u 01:49 sati.