Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/glassanchi

Marketing

52. Harač "parking"...

Iziritirana novom garažom uz bolnicu Rebro. (eto opet politike u mojoj butigi...)

Nevjerojatan podatak, garaža košta 75 milijuna kuna a cjena po satu parkiranja bit će 8 kuna.
Ono što me boli u takvoj računici je činjenica da samo Zagreb ima nekoliko javnih kuhinja, nekoliko jadnih smještaja za beskućnike ali zato ima garažu za 75 milijuna kuna. Ma j.... ja takvu gubitničku vladu, da ne napišem državu u kojoj se vodi briga o autima a ne o ljudima. Što od toga hrvatski branitelj koji jedva preživljava ima? Znam, ima parkirno mjesto u javnoj garaži i mjesto na groblju. Ma veliki fuj.
"Hrvatska dezorjentirana zajednica" je jadna da jadnija ne može biti. Po jednoj strani budućim majkama obečavaju pune naknade za porodiljsko (al ne znaju od kuda uzeti novac), po drugoj strani Katolićkoj crkvi poklanjaju 12 miliona kuna oprosta od PDV-a a na trećoj strani grade garaže ljudima koji možda skupljaju kunice da si kupe gorivo, da dođu do bolnice a kad tamo moraju platiti 8 kuna za sat parkiranja.
Nitko ne provede na pregledima (jer lječnici piju kavu ili se malo "šale" sa sestrama) manje od prosjeka 6 sati. To iznosi za jadnog bolesnika (ne računam participaciju po pregledu) da će samo taj dan na parking potrošiti 48 kuna. lud

Što treba onaj čovijek koji dođe na pregled a ostave ga u bolnici kao hitan slučaj?
Treba mu kredit da plati samo parking jer će ga više koštati parking nego lječenje. Evo primjer: prijatelj mi je na Rebru ležao 9 dana, obavljen mu je CT abdomena, dopler noge, ultrazvuk, svaki dan su mu vampiri vadili krv, imao je tri obroka dnevno i neklimatiziranu sobu s pogledom na Sunce i to cijeli dan. Platio je to 500 kn. Hajde sada da računamo parking: sat je 8 kuna puta 24 sata, iznosi 192 kune. Pomnožimo to sa njegovih tamo provedenih 9 dana, imamo iznos od 1728 kuna.
Jebe lud zbunjenog i takvu računicu.

Sada se u ljepoj našoj ne smije biti bolestan, ne samo zato što nam je zdravstvo "u rudniku" po kvaliteti, nego zato što više košta parking nego zdravlje.
Tko uopče radi u interesu Hrvata, "tko to tamo peva i banči..." ?partynjami

Bolnica Rebro će uz svoje staro ruševno zdanje zgrade dobiti i Hotel.
- Ma nemoj ! To mi je od životnog pitanja gospon premijer. Da nema hotela pa ja neznam što bih radila, to mi je zaista jako važno naročito u predizborno vrijeme. Bar sad znam definitivno tko neće dobit moj GLAS -.no

Dalje: dotična bolnica nije imala dovoljno sredstava da završi impozantnu (al praznu) garažu, pa je to preuzeo grad a grad to dao Zagrebparkingu. Sada će Zagrebparking ubirati novaca i novaca od garaže a sve to samo zato što bolnici otpisan dug zbog neplačenih komunalnih doprinosa. Dotična garaža ima 664 parkirna mjesta (664 mjeta koštaju 75 miliona kuna ha ha), od toga osoblju ide 230 a invalidima 30 preskupih mjesta za limenog ljubimca.
Dalje: tamo neki direktorčić Zagrebparkinga je izjavio da će se i sva vanjska parkirna mjesta naplačivati po istom iznosu, jer da jedino tako mogu ljude prisiliti da ulaze u garažu. Ma ludilo. headbang
Mislim da bi si premijer trebao staviti onu traku (koju je rezao kada je otvorio garažu) oko vrata i naći jedno visoko drvo... hrvatska


Dolje o Zagrebparkingu pročitajte u postu koji je napisao MEK na Xportalu:

"Nakon prosvjeda građana u Sigetu, tamo je ipak uvedeno plaćanje parkiranja, ono se se uvodi u još 70 ulica grada Zagreba.
- Neka je po ulici 50 parkirnih mjesta, iznosi 3.500 parkirnih mjesta, koja će se naplaćivati po prosjeku 6,50 kn za 1 sat (prosjek 2. i 3. zone), ubrat će se 22.750,00 kn. Naplate traju dnevno 10 sati, pa je to dnevna zarada od 227.500,00 kn, pa neka se naplati samo 5 dana u tjednu, došli smo do iznosa od 1.137.500,00 kn, što mjesečno donosi Holdingu d.o.o. zaradu od 4.550.000,00 kn.
Bilo bi dobro da je tu kraj računice, ali nije. Za ne plaćanje parkiranja, uhvaćeni će biti kažnjen sa 250,00 kn ili za prekoračenje vremena parkiranja 160,00 kn. Sada mi je tu već dosta jer bi moral tome dodati dodatnu zaradu na kaznama za parkiranje na zelenim ili zabranjenim površinama, pa odvoz takvog vozila paukom i deponiranje vozila kod „Zagreb parkinga“.
- A sve to se uvodi po želji stanovnika grada Zagreba i zagrebačkih naselja, kako bi im se omogućilo parkiranje njihovih vozila za mjesečnu naknadu od cca 50,00 – 70,00 kn, a oni će parkirati dva tri bloka dalje, ako nađu slobodno mjesto, jer se ne poštuju niti označena parkirna mjesta za invalide. Ovaj prihod na takvu uslugu je nemoguće izračunati, ali niti on neće biti mali. Ovaj izračun je lijepi, a kako bi izgledal da sam računal cijeli grad? U ovom članku nebi bilo mjesta pa to prepuštam vama. (hvala mek)"

"O BOŽE smokin VANZEMALJČE, POGLEDAJ DOM SVOJ I SKINI PAUČINU S OČIU..." mah

Post je objavljen 17.08.2007. u 19:00 sati.