Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojpassigmund

Marketing

Na povodniku hodam...u nizu zadnji sam...šmrccccc

Vaše milo štene sve se više privikava na ogrlicu, sigurni ste da je razlog tome što ne skidate štenetu ogrlicu nego ju stalno ima oko vrata...ah kako li ste samo mudri bili kada ste uz ovu lijepu ogrlicu, koju će štene nositi i kada bude pas, kupili još i jednu sasvim laganu i tanku ogrlicu tako da kada štene spava možete, ipak malo masivnu, lijepu ogrlicu maknuti sa štenetovog vrata i zamijeniti ju ovom laganom. Štene će tako stvarati osjećaj da je ogrlica sastavni dio njega, a opet će u trenucima odmora moći imati laganu ogrlicu koja mu neće smetati pri sanjanju slasne dinosaurove kosti. To vam dođe nešto kao ljudska piđama.rofl
Isto tako i hodanje na povodniku ide sve bolje...počeli ste korigirati štenetovo hodanje na povodniku tako da svaki puta kada štene skrene sa željene putanje, trzajem povodnika vratite štene na željenu putanju. Odlučili ste da ćete biti zadovoljni hodanjem psića na povodniku tek kada će hodati na pola metra od vaše noge i kada će hodati s njuškicom u ravnini linije vaših nožnih prstiju...dakle niti daleko, niti blizu, niti iza, a nikako ne ispred vas...ukoliko psić ponekad zastane i ne želi se pokrenuti, ohrabrit ćete ga mahanjem njegovom najdražom igračkom ili tako da ćete mu ponuditi neki slasni zalogajčić...štene mora hodanje povezivati s osjećajem ugode, a nikako ne s nečim lošim...pa naravno rolleyes. Kao i svaka škola tako i škola hodanja na povodniku ne traje jedan dan...pazite da stalno korigirate psića u njegovom kretanju na povodniku ma koliko god to ponekad bilo šaljivo za prolaznike na ulici. Je istina...zna nekad biti šaljivo kad hodate tako da stalno razgovarate sa psićem, ali kada jednoga dana vaš pas bude mirno i odmjereno hodao kraj vas svi će ti podsmjesi prolaznika nestati i štoviše bit će zamijenjeni odobravajućim i pohvalnim pogledima.

Dohodali ste do ulaznih vrata i već od prije pripremljenom spužvicom perete male slatke buci buci šapice. Ovo smatrate vrlo bitnim jer će tako štene shvatiti da od njega tražite red i čistoću u stanu. Nakon što je štene prošlo detaljnu njegu i masažu šapica (nije da i vama ne bi pasala masaža stopala smokin) započinjete lekciju prolaženja kroz vrata.
Znate da štene mora preuzeti i shvatiti ulogu zadnjeg u čoporu. Jedan od načina da štene to shvati i prihvati je i prolaženje kroz vrata (uz to što će vam ova vježba odnosno naredba biti korisna i u svakodnevnom kretanju sa psom). Dakle ostavljate štene pred vratima na isti način kao što ste ga ostavili da čeka vaš poziv na hranjenje...vraćate psića pred vrata sve dok vas zbunjeno ne pogleda i zastane. U tom trenutku vi prolazite kroz vrata i kad uđete u stan okrenete se prema štenetu i veselo izgovarate već upotrebljavanu naredbu "možeš"...štene veselo potrči prema vama i zaustavlja vam se kraj nogu. Obavezno u tom trenutku pohvalite vašeg kudravca, bilo slasnim zalogajčićem bilo maženjem, a sve to bit će još efektnije ukoliko ćete u maniri najveselijeg klauna izgovarati i riječi "bravo pas, bravo pas". Ne očajavate kad štene projuri kraj vas i odjuri prema posudici s vodom...za početak ne želite forsirati psića...polako i odmjereno...kada štene shvati bit vaših namjera lako ćete dodavati nove naredbe...i ne samo to, nego ćete i spajati po nekoliko naredbi u niz naredbi koje će vaš psić veselo i bez greške obavljati.


Post je objavljen 18.08.2007. u 07:15 sati.