Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Teror na ulicama grada Zagreba


Stanari Galjufove ulice, photo by Boris Kovačev i Biljana Gaurinia/CROPIX

Stvari u Zagrebu su ozbiljno počele izmicati kontroli. Samovolja Bandića svakim danom je sve izraženija i poprima obilježja diktature latinoameričkih zemalja poput Kube ili Venezuele. Ovog puta radi se o bespravnom probijanju Galjufove ulice na Vlašku. Način na koji se sve počelo odigravati je upravo zastrašujući. Sve je započelo Bandićevim obilaskom radova na Kvatriću da bi zatim obišli okolne ulice. Jedna od njih bila je i Galjufova. Prilikom šetnje Bandiću je sinulo kako bi bilo zgodno probiti tu ulicu i napraviti je prometnom jer bi se tako, prema Bandićevom mišljenju, rasteretio promet u Petrovoj.

Ne treba napominjati da ne postoji nikakva stručna studija koja bi potvrdila takvo što te da je to jedna od rijetkih ulica u centru grada koja obiluje zelenilom, ali marionetama u gradskim službama to i onako nije bitno. Bandić je rekao svoje, a na njima je da poslušno provedu zamisli velikog vođe. Tako je za početak trebalo maknuti jednu platanu pod izgovorom da je to stablo bolesno. Stanari se nisu slagali s time, ali u pomoć je bila pozvana policija i platane više nema. Odmah po sječi platane došla je i teška mehanizacija te je tada stanarima postalo jasno da se ozbiljno krenulo u probijanje Galjufove iako ne postoje građevinske dozvole za takav zahvat.

Tek tada počinje pravi teror. Na inzistiranja stanara da se pokažu dozvole za radove od odgovornih stižu salve uvreda i objašnjenja da oni nisu dužni nikome pokazivati dozvole. No nije se samo na tome stalo, već su počela i zastrašivanja stanara. Kako prenosi Jutarnji list, komunalni redari provodili su popisivanje imena stanara u Galjufovoj ulici bez konkretnih objašnjenja zašto se to radi, a jedna stanarka odbila je i prijetnju od policajaca da će pozvati centar za socijalnu skrb ako bude nastavila voditi svoju sedmogodišnju kćer pored prosvjednika.

Jedini koji u ovom trenutku može zaustaviti Bandića i njegov teror je njegova matična stranka, SDP, ali oni na to ni ne pomišljaju. Bandić još uvijek uživa povjerenje SDP-ove središnjice i nikome ne pada postaviti pitanje što to Bandić radi u Zagrebu. Da li nam to govori kako će SDP vladati Hrvatskom ukoliko dobije na slijedećim izborima u studenom?

Post je objavljen 17.08.2007. u 09:26 sati.