Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sdbnovaci

Marketing

16.08. - 192. Don Boscov rođendan

U prošlu nedjelju u posjet Colle don Boscu došla je jedna grupa iz naše provincije (Hrvatska i BiH) predvođeni don Josipom K., don Josipom S., don Tunjom i sestrom Zrinkom. U tri kombija smjestili su se Danijel (asistent u Žepču) i
čiva ili ti ga Ivan (student filozofije na FFDI-u). Malenu hrvatsku koloniju činili su još i mladi iz Zagreba i Zepča.
S njima smo provodili večernje sate bojkotirajući odbojkaške utakmice s Ukrajincima jer su suci bili nepristrani tj. don Vicenzo navlači na njihovu stranu. (Sapienti sat!)
Čak smo jednu večer skoknuli do Castelnuova na piće gdje smo se pošteno napričali, i unatoč tome što su karabinjeri na ulazu obavljali razgovor s nekim nabrijanim talibanom tj. Talijanom koji je vadio nož i prijetio okolo, mi smo se dobro zabavili.
Don Giullieto, ekonom i službeni mrmljator, nije nam još kupio telefonske kartice jer je i ovdje praznik pa ćemo vas zovniti (one koje trebamo) kad nam pristignu.
Blagdan Velike Gospe smo započeli jutarnjom molitvom i svetom Misom u kojoj smo ministrirali, a u
Tempiu je bila masa naroda i još toliko...
Nakon ručka, koji je u posljednja dva dana ajme (bar za Terzu i Branka), uslijedio je i dugo očekivani odmor.
Navečer smo krenuli na procesiju u Castelnuovo. Tamo smo nosili kip Blažene Djevice Marije (naravno kad smo bili jači i krupniji od svih živućih Talijana u selu), Poljaci su pretjerali s koncertom u crkvi gdje smo ipak mi ostavili najbolji dojam jer je Hrvojkin sopran, kojim je otpjevala Zdravo Djevo, ostavio najjači dojam na sve posjetitelje. Večer smo završili u sred ničega tj. u slastičarnici gdje smo oko ponoći pojeli sladoled pripravljen na prirodan način...o tom po tom... Po povratku smo se radovali Dinamovom dobrom rezultatu vjerujući kako će u Zagrebu biti dovoljno dobar rezultat za Ligu prvaka.

Don Boscov 192. rođendan danas proslavljamo. Svečanu svetu misu predvodio je uz don Sergia Pellinia, vikara pijemontske provinicije, i biskup Vitorije iz Španjolske Miguel José Asurmendi Aramendia salezijanac koji je danas proslavio pedeset godina zavjeta. Mi smo naravno sudjelovali u svemu, što ćete moći pogledati u foto galeriji, kad kliknete na OVDJE.

Inače, bili smo ponovno na naslovnici Blog.hr, a na Veliku Gospu smo pretrpjeli i napad sotonista na nas blog. Sadržaj koji su ostalili na blogu smo uredno počistili uz jednu poruku Slava Isusu i Blaženoj Djevici Mariji! Pozdrav svima!



Post je objavljen 16.08.2007. u 15:04 sati.