Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/provi

Marketing

sinoć na putu iz Klagenfurta je umrla Provi

Reći ću vam kako sam je ubila. Popila sam tri litre pive, od kojih jednu u samo pola sata... Malo prije sam ispovraćala sve tri litre i cijelu dušu, a uz to sam dobila i temperaturu. Znate, najgore je što sam, nakon prve litre pive, krivila Provi. Govorila sam joj: glupačo... Nekoliko tisuća puta. Kako si mogla nasjesti? Glupa naivna ženo. Imaš tridesetsedam godina. Trebala si znati prepoznati laž. Ponavljala sam to sve dok je nisam počela mrziti. Istinski mrziti. Više nego njega.

Oteklu od plača i nesanice, gledala sam je kako se prevrće po krevetu. Šutjela je. Željela sam je kazniti. Ne razmišljajući, zgrabila sam mobitel koji je stalno pogledavala i pročitala na glas sms koji mu je posljednji poslala. Riječi su se zabadale u njeno tijelo. Grčila se. Krv je curila po plahtama. Gledala me očajnički, a u dubini oka joj je i dalje ležala uzaludna nada. Nada koja mi je izazvala toliki osjećaj bijesa i gađenja, da sam se nagnula nad nju, obrisala joj suze i hladno rekla: Vrijeme je da umreš. Tvoja ljubav je tvoja tragična krivica i ti tako moraš skončati.
I ona ode.

Neće mi nedostajati. Nikada. Sada kada je nema mogu kriviti samo sebe. Čudno je da njemu najmanje zamjeram. Nemam snage ni mrziti ga. Znam, bilo bi realno. Ali, Provi je ona koja je bila hrabra. Ja sam kukavički ispila pivo i povukla se u sebe kao jedino utočište. Ništa u sebi nisam našla osim mržnje. A i to je bilo usmjereno prema meni samoj. Trebala sam znati. Trebala sam osjetiti laž. Odbijam se probuditi ujutro. Ne zaslužujem probuditi se ujutro. Ne. Ne vrijedim ništa. Ne vrijedim ni toliko da mi se stavi povez preko očiju prije smrti.

I neka mi netko kaže, kako ću ikada ponovo vjerovati? Neka mi netko kaže da ljubav postoji i da se smije voljeti. Neka se netko usudi reći mi da je na ovom svijetu vrijedno išta osim djece, koja su krv moje krvi. Nemojte. Jer, ja ću vam pokazati toliko praznih riječi da nećete trebati pivo da biste ispovraćali dušu. Ja ću vam pokazati čovjeka koji nema srce. Čovjeka koji me ubio.

Post je objavljen 16.12.2012. u 03:01 sati.