Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/harpplayer

Marketing

Harp Workshop Tisno 2007.

Evo napokon sam kompletirao nešto materijala i pronašao malo slobodnog vremena da napismeno sredim utiske sa ovih događanja u Tisnom i Pirovcu.
Ideja o pokretanju radionice usne harmonike na moru je po mom mišljenju i više nego uspjela. Mislim da bi nam učenici iz Trossingena mogli samo pozavidjeti jer se ovdje recimo u pauzama između dopodnevnog i popodnevnog predavanja učenici idu kupati i spajaju ugodno s korisnim.
Sa ekipom sam bio prezadovoljan. Sedam učenika iz različitih krajeva zemlje sa različitim glazbenim opredjeljenjima došlo je u Tisno kako bi prosvirali usnu harmoniku. Glavni instruktor Neven Mijač dao im je čvrste temelje koje će oni sami nadograđivati i razvijati svoj stil a ja sam kao pomoćni instruktor održao kratki tečaj servisiranja harmonike i nadam se bio od pomoći kada bi nekome zapelo.
Tijekom ova 4 dana održavane su i blues večeri u Pirovcu i Tisnom gdje su učenici imali priliku vidjeti i primjenu ovoga instrumenta u živoj svirci i to u izvedbi: Predraga Lovrinčevića, Bojana Bižića, (moje malenkosti) Igora Djekea, Arsena Šegona i Nevena Mijača. Zadnju večer festivala u Tisnom su i sami učenici grupno nastupili odsviravši akustično varijaciju klasičnog Bo Diddley ritma spojenog s modernim melodijama... Teško je za opisati ali je bilo odlično.
Meni osobno je osim ovog nastupa sa učenicima najdraži bio završni dio festivala koji se pretvorio u session Splitskog benda Black Cat Bone i 4 harmonikaša (Mijač, Lovre, Arsen, Iggy)... zaboravio sam spomenuti i odličan akustični session na rivi u Pirovcu do sitnih sati... Bilo je toga, tko bi se svega i sjetio, mogu samo reći da sam uživao sva 4 dana, upoznao super ljude i nadam se reprizi iduće godine.
Lovri još jednom čestitke na organizaciji, mislim da je napravio veliku stvar za harmoniku.
Ako netko slučajno ima još materijala sa ovih događanja neka mi se javi na mejl pa ćemo objaviti a do sljedećeg susreta, harp on.
Iggy.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Skoknite i do StratocasterFreak bloga pa pročitajte nešto više o bendovima koji su svirali na festivalu.


Post je objavljen 15.08.2007. u 21:24 sati.