Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojpassigmund

Marketing

Prva šetnja...

Nakon što se ludo štene naspavalo i odlučilo probuditi skoro u ponoć, nema druge nego prošetati ga do obližnje travice kako bi malo protegnulo šape i obavilo piš i kak...mislite...jest da je kasni sat ali nek se malo parketi i tepih odmore i predahnu.
Stavljate pesonji njegovu prvu ogrlicu koja je povelika iako ste pažljivo birali, ali smanjena na minimalu bit će super, a štene će i onako brzo porasti pa će mu ogrlica pristajati samo tako. Pesonja se malo buni i stražnjom šapom pokušava skinuti ogrlicu, ali kad spozna da nije u stanju pobijediti mrskog neprijatelja, jednostavno posustaje i prestaje sa borbom, a tužnim pogledom daje vam do znanja da i nije baš presretan s tom zmijom oko vrata. Na ogrlicu dodajete još i povodnik jer ste čvrsto uvjereni da se štene od prvog dana mora privikavati na povodnik. Veselim pozivima pokušavate potaknuti štene da krene za vama, a povodnik pokušavate držati tako da što manje smeta štenetu pri kretanju. Ovom organiziranom akcijom uspjevate došetati do travice i tu puštate štene s povodnika da nesmetano pronjuška novi okoliš da pri tome protegne šape, a i obavi piš i kak što prije jer vam se oči, umorne od uzbuđenja nastalog prinovom u vašem domu, već polako sklapaju. Eeeee...al nije sve kako bi htjeli...štene naviklo na piš i kak po parketima i tepihu samo švrlja po novoj travnatoj okolini i njuška i gricka i liže i tapka šapama, ali nikako da obavi glavni zadatak. Sad ste već stvarno umorni i jadni, a i sa obližnjih prozora čudno vas gledaju iza zastora pa ste polako i u strahu da vam kakav truli krumpir ne doleti u glavu. No vaš umor i strahovi nisu štenetov problem...njemu je baš super nova okolina i ne razmišlja o pišu i kaku...što je i logično jer je štene uzbuđeno i pod pozitivnim strahom pa i nije prirodno da u takvom raspoloženju obavlja piš i kak. Nakon što ste potrošili sve nježne riječi svijeta i kumili i molili i preklinjali, štene potaknuto vašim ugodnim glasom i upoznato sa svim tajnama nove okoline prvo napravi pišššš...jeeeeeee...znate da je u tom trenutku potrebno veselo pohvaliti štene i dati mu do znanja da ste iznimno zadovoljni njegovom radnjom. Nakon nekoliko koraka štene napravi i kak, a vi s još većim oduševljenjem hvalite i bodrite štene...u tom trenutku izgledate ko zadnji jelen pa si i lokalni solo drinker za vas misli...gle ovog ludog, na kojim tekućinama je taj kad u ovo gluho doba noći razgovara s travom i nekom malom dlakavom igračkom.
Već prokušanom metodom veselog dozivanja šteneta dok ono hoda na povodniku koji pridržavate tako da štenetu nije smetnja, sretno dolazite do stana...umorni ste do kraja i posljednjim atomima snage puštate štene s povodnika da uđe u stan jel jednostavno niste u stanju sada učiti štene da ono posljednje ulazi u stan. Možda je i bolje tako...ipak je to malo štene koje nemože sve upamtiti i naučiti u nekoliko sati...ima vremena, pred vam je dugi niz godina zajedničkog druženja.
Štene odlazi na svoj jastuk jel prepoznaje mirise kojim ga je obilježilo i u toplini mjesta svoga tone u san...napokon mir...pomislite...i prije nego stignete trepnuti, spavate kao top.


Post je objavljen 14.08.2007. u 07:48 sati.