Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/liganaroda

Marketing

UPS poziva na antiNATO marš

Umaški pokret za slobodu - UPS, u znak mira i otpora, protiv rata i ratnih saveza, poziva Vas na prvi MARŠ ZA MIR - od Buja do Umaga, koji će se održati 18. kolovoza 2007. godine.


31. srpnja 2007

Bez ikakavog referenduma koji bi mogao više-manje ukazati na mišljenje naroda po tom pitanju donesena je odluka da RH uđe u NATO savez. I onda nas uvjeravaju da živimo u demokraciji.

Referendum ili ne, mi i dalje odlučno i nepokolebjivo stojimo na našim antiNATO pozicijama pozivajući se na tradiciju naše regije koja je oduvijek poznata po raznolikosti, toleranciji, suživotu i miroljubivosti. Ali, poznata je i po otporu. Otpor je obilježio cijelu istarsku povijest i nemamo namjeru biti prva generacija koja se predala.

Tijekom dvadeset godina fašizma, naš mu je narod pružao odlučan otpor. Tijekom hladnog rata, naš je narod odbacio moskovski imperijalizam bez da se zato prikloni washingtonskom.

Mi danas ponavljamo:

NE U N.A.T.O.!!!

Ni tada, ni sada, ni nikada!

Zato pozivamo sve vas miroljubive ljude dobre volje da hodate u znak mira i otpora protiv rata i ratnih saveza. 18. kolovoza 2007. iz Buja kreće prvi tradicionalni MARŠ ZA MIR Buje-Umag

Okupljanje:

Trg slobode u Bujama (kod donje crkve) u 15:30 h

Polazak: 16:00 h

Anarhičar/ka?... Komunist/kinja?... Feminist/kinja?... Ekolog/inja? Demokrat/kinja? ... Kršćanin/ka?... Musliman/ka?... Židov/ka?... Ateist/kinja? ... Bijelac/kinja? Crnac/kinja? Azijat/ka? ... Hrvat/ica?... Slovenac/ka?... Talijan/ka? ... Panker/ica?... HipHoper/ica?... Rejver/ica? Roker/ica?... Hipi/jevka? ... Mlad/a?... Star/a? ...

Nije bitno. SVI UJEDINJENI ZA MIR!


izvor: www.ups-umag.org/



Post je objavljen 13.08.2007. u 21:21 sati.