Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojpassigmund

Marketing

Prvi puta kod kuće...

Nekako ste se sa štenetom pod jaknom i svom kupljenom opremom dovukli do ulaznih vrata stana...vještinom cirkuskog akrobata vadite ključ iz torbice, otključavate vrata, ulazite i uz ogromni prasak sve s čime ste do sada spretno žonglirali ispuštate iz ruku na pod hodnika...gdje je štene, gdje je štene...ah eno ga bojažljivo proviruje iza hrpe svega što se prevaljuje po podu hodnika.
Gurate sve u stranu i puštate štene da istražuje prostor u koji je došlo...lagano i pažljivo šapicama gaca po stanu njuškajući i ližući sve što se nađe na putu. Odjednom...blinkblankblonk...okice iznenađeno pogledaju ispod obrva i...piiiišššššškkkkk...lokvica počinje uništavati vaše nove parkete. Brže bolje obrišete parkete, a kad ono niste pravo ni obrisali...kenjkenjkenj...vaš novi tepih iznenada je dobio čudnu smeđu kvrgu koja užasno smrdi i malo se gnjecka. Brže bolje vadite neko sredstvo za čišćenje koje nije agresivno...tako da vaš psić ne bi slučajno polizao oprano mjesto i otrovao se...i uklanjate smeđu kvrgu s tepiha.
Mali dlakavi...gdje si...kukuuuc...izgovarate poluglasno hrpu teksta za koji niste ni znali da postoji u vijugama vašeg mozga...gdje je ludo štene??? Ah eno ga, traži najzgodnije mjesto gdje bi se malo sklonilo od sve ove gužve koja se oko njega događa proteklih nekoliko sati. Nakon što je ludo pseto obavilo inspekciju stana (naravno samo onih soba u koje namjeravate puštati štene) i uredilo prostor piškijem i kakijem, dolazi do mjesta kod radijatora u istom onom hodniku po kojem još ima razbacanih psećih rekvizita i mota se mota te se mota, a sve nekako nezna šta bi. Uzimate kupljeni jastuk, postavljate ga na mjesto koje je pas odabrao, a i vi ste zadovoljni odabirom, te nekom od zanimljivih igračaka navlačite štene na jastuk koji bi trebao postati mjesto na kojem će štene imati svoj mir. Nakon nekoliko bacanja igračke na jastuk štene se za igračkom penje na jastuk, legne i blaženo zaspi.
Ah...eto malo predaha i za vas...moš mislit...treba oprati posude za hranu i vodu i postaviti ih da malo dlakavo stvorenje može gricnut i cugnut nakon što se probudi. Ima li što teško u pranju posudica??? Ooooo da da, ima...kako ljudima padne na pamet postaviti naljepnicu deklaracije proizvoda na unutarnju stranu posudica???...užas...nejde dolje s ničim. Struži, natapaj, kapaj, maži, struži...nekako dovedeš stanje do prihvatljivog i opreš posudice...postaviš u jednu vodu, a jednu postaviš spremnu za hranjenje štenca.
Taman misliš malo odahnuti...kad štene se naspavalo i naravno popiškilo i čudno vas gleda. Operete brzinski pišpiriš i u zdjelicu za hranjenje stavite dozu bejbifuda koji vam je za prvu ruku dao uzgajivač. Laganim šuškanjem hrane pokušavate zainteresirati štene za mjesto gdje će se hraniti i pojiti...ono prilazi prožeto strahom, znatiželjom, glađu i žeđi...njuška vas, oko posudica, lizne vodu pa lizne još malo pa krene piti...vaše je zadovoljstvo ogromno kao neboder...nakon vode ludo štene počinje tamaniti svoju dozu bejbifuda...vaše zadovoljstvo od nebodera narasta na dva nebodera.
Sretno, odmoreno, napapano i napojeno štene zahvalno vas pogleda i lizne vam ruku...zadovoljstvo = 2 X 2 nebodera.

Krene od vas prema svom jastuku gdje planira ponovno malo odmoriti...mislim ipak sam ja malo štene koje mora puno spavati i zato me nemojte smetati kada odem na svoj jastuk, potražit ću ja vas kada se budem htjelo igrati i maziti.

Na putu do jastuka...pišpiš...morat ćemo početi s učenjem psa da se piški i kaki vani...i to još večeras, jer mora štene kakit nakon što je pojelo obrok bejbifuda...


Post je objavljen 13.08.2007. u 13:07 sati.