Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/berix

Marketing

Promjena imena ovog bloga

Odlučio sam da promijenim ime i specijaliziram tematiku ovog bloga u blog Sadašnjeg trenutka. Ovaj blog je krenuo kao jedan eksperiment pozitivnog utjecaja i po putu sam pisao o raznim pozitivnim temama. Neko vrijeme je moj blog bio u kategoriji onog što bih nazvao "mainstream" - pisao sam o temama samorazvoja koje imaju potencijalno široku publiku. Međutim, dok sam pisao blog i ja sam se mijenjao i ja više nisam onaj isti Berix koji je započeo ovaj blog. Toliko toga iz kategorije samorazvoja me više ne privlači da pišem o tome iz jednostavnog razloga jer je izgubilo smisao u mom životu - ostalo je tako malo stvari koje mi imaju smisla i koje me iskreno privlače. Ukratko, sve ono što me privlači mi spada u ono što sam nazvao "put Sadašnjeg trenutka" i od ovog posta ovaj blog će prvenstveno biti posvećen toj tematici tako da ovaj blog sigurno više neće biti mainstream kao što je bio jedno vrijeme, već vjerojatno za malobrojnu čitateljsku publiku - onaj tko bude trebao pročitati post će ga pročitati pa makar to ponekad bila tek nekolicina ljudi. Mislim da mogu zaboraviti da ću ikada biti na almost cool ili cool listi, a niti da ću se ubrzo opet pojaviti na nekom jako posjećenom siteu kao što je npr. net.hr. Možda ću ponekad i pisati nešto što nije vezano za put Sadašnjeg trenutka, ali takvi postovi će biti u manjini.
Toliko je mnogo tehnika na putu Vezanosti za rezultat i mnoge od njih su korisne. Međutim, došao sam u točku gdje mi više tehnike ne trebaju i cijela ta priča oko samorazvoja je zapravo tako jednostavna i lagana. Da iz svoje osobne kolekcije knjiga uzmem 10 knjiga i samo njih čitam kada mi dođe, imam i više nego li dovoljno materijala. Osho je rekao nešto tipa "tehnike su korisne jer te dovode u stanje gdje ti više nisu potrebne". Ja sam u tom stanju. Ako mi kad dođe da odmeditiram ili napravim neku tehniku, svakako ću to napraviti. Međutim, to ću napraviti jedino ako mi stvarno dođe iskrena želja iznutra. A s obzirom da mi sada ne dolazi gledam to kao na alate koji mi ne mogu pomoći u poslu kojeg trenutno radim što znači da su mi u ovom trenutku beskorisni iako su nekome drugome jako korisni.

U sklopu ovog bloga bavit ću se tematikom Sadašnjeg trenutka, učenja o njemu i povezanim filozofijama i pogledima. Ionako sam se u zadnje vrijeme uglavnom bavio sa time, sada ću još i više.
Postoje stvari koje su neodvojive od tog učenja - kao što je npr. monoizam - učenje Sve je Jedno. To je temelj puta Sadašnjeg trenutka i njemu ću na ovaj ili onaj način pristupati kroz postove na ovom blogu. Zatim će biti više postova posvećenih taoizmu, Oshovom učenju itd.

Post je objavljen 10.08.2007. u 15:50 sati.