Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/horcruxes

Marketing

LORD VOLDEMORT

Ime: Tom Marvolo Riddle (kasnije promijenjeno u Lord Voldemort)
Rođen: 31. prosinca 1926.
Spol: muški
Boja kose: ćelavac (prijašnja crna)
Boja očiju: crvena (prijašnja tamno smeđa)
Hogwartski dom: Slytherin
Krvni status: mješanac (majka vještica, a otac bezjak)
Čarobni štapić: tisovina, 33 centimetra s jezgrom of feniksova perja, neko je vrijeme koristio štapić Luciusa Malfoya, i "Elder Wand"
Članstvo: predstojnik smrtonoša
Glumac u filmu: Ralph Fiennes


O IMENU
Rođen je pod imenu Tom Marvolo Riddle. To je ime i koristio do svoje 17. godine kada ga je promijenio u Lord Voldemort (Tom Marvolo Riddle ----- I am Lord Voldemort {Ja sam Lord Voldemort}).
Njegove ga pristaše (smrtonoše) oslovljavaju imenom Gospodar Tame, dok ga zbog kletve, koje su smrtonoše bacile da bi uspjeli locirati svakog tko ga nazove "Lord Voldemort", oslovljavaju kao "Onaj-Čije-Se-Ime-Ne-Smije-Izgovoriti ili Znate-Već-Tko.

NJEGOVO DJETINJSTVO
Tom Riddle rođen je u londonskon sirotištu. Nakon što ga je rodila, njegova je majka Merope Gaunt prije smrti izjavila samo kako će njezin sin nositi ime Tom Riddle po ocu, te drugo ime Marvollo po djedu.
Tom Riddle je odgajan u sirotištu, a vrijeme koje je tamo proveo obilježio je niz neugodnih i vrlo ružnih incidenata. Prilikom posjeta Albusa Dumbledorea sirotištu, od nadstojnice sirotišta, gospođe Cole, saznao je neke vrlo čudne podatke; kao dijete, Riddle nikad nije plakao, često je plašio drugu djecu i prema njima bio nasilan, otuđivao predmete koji nisu bili njegovo vlasništvo, te objesio kunića jednog od dječaka s kojim se prethodno posvadio. Kada ga je Dumbledore upoznao, Riddle je pokazao stanovitu gorčinu prema ostalim ljudima, prijezir prema ostalim članova sirotišta, veliku dozu arogancije i samoobožavanja, te nikad nije pokazao ni trunčicu kajanja za sva zla djela koje je počinio. Dumbledore mu je ponudio mjesto u Hogwartsu, školi vještičarenja i čarobnjaštva, što je on smjesta prihvatio, sve više uvjeren u svoju "posebnost".

TOM RIDDLE U HOGWARTSU
Riddle je u Hogwarts stigao kao šutljivi dječak u rabljenoj pelerini, a Razredbeni ga je klobuk, gotovo u istom trenutku kad je dotaknuo njegovu glavu proglasio Slytherinom.
Budući da je bio siroče, a k tome vrlo darovit i zgodan, ne čudi što je Riddle praktički od prvog trenutka u školi uživao pozornost i suosjećanje svih nastavnika. Djelovao je kao uglađena i tiha osoba, željna znanja te je ostavio iznimno dobar dojam na gotovo cijeli nastavnički zbor.
Tom Riddle ubrzo je postao glavni prefekt, a dobio je i nagradu zbog posebnih zasluga školi.
Tijekom školovanja, okupio je oko sebe skupinu vjernih prijatelja. Ta je šarolika skupina, (koja se sastojala od slabića koji su trebali tuđu zaštitu, ambicioznih, koji su željeli prigrabiti dio tuđe slave do nasilnika, koji su gravitirali vođi koji ih je mogao naučitiu drugačijim i rafiniranijim oblicima okrutnosti), u školi je odisala nekim mračnim čarom. Njegova je hogwartska banda bila preteča smrtonošama, a neki su njezini članovi nakon odlaska iz Hogwartsa doista i postali njegovim najbližim pristašama.
Riddle ih je sve držao na lancu, pa nikad nisu bili uhvaćenoi na djelu, ali njihovih je sedam godina u Hogwartsu obilježio niz vrlo tragičnih i šokantnih incidenata, među kojima se najviše ističe otvaranje odaje tajni i ubojstvo jedne djevojke (danas poznate kao Plačljiva Myrtle). Za to ubojstvo Riddle je nepravedno okrivio Rubeusa Hagrida, koji je također s njim pohađao Hogwarts, i koji je zbog toga bio izbačen iz škole, a Riddle je ugrabio nagradu za posebne usluge školi.

PREOBRAZBA U LORDA VOLDEMORTA
Tom Riddle s najvišim je ocjenama položio sve hogwartske predmete na koje je izišao. Gotovo da nije bilo osobe koja za njega nije predviđala blistavu budućnost; nekoliko mu je profesora Hogwartsa čak nudilo poslove na visokim pozicijama u Ministarstvu magije, no on je to sve odbio. Jedino što je tražio prije odlaska iz Hogwartsa bilo je radno mjesto profesora obrane od mračnih sila, no kad mu je zahtjev odbijen uz ispriku kako je premlad, on je bez traga nestao. Sljedeće što se o njemu čulo bilo je da radi u trgovini crne magije nazvanoj Borgin & Burkes. Nakon što je jedna od mušterija trgovine pronađena mrtva (Hebzibah Smith, za čiju je smrt okrivljena njezina kućna vilenjakinja Hokey), a dva njezina dragocjena predmeta su nestala, (medaljon Salazara Slytherina i pehar Helge Hufflepuff), i sam Riddle je ponovno nestao. Sljedeće što znamo o njemu jest da se jedne zime pojavio u Hogwartsu (tada je već ravnatelj bio Albus Dumbledore), potpuno promijenjena izgleda (lice mu je bilo voštano i izobličeno, a zjenice trajno zakrvavljene) i zatražio od Dumbledora da za zaposli kao predavača obrane od mračnih sila. Nakon što je još jednom odbijen, Voldemort grubo napušta dvorac, a nakon toga, Hogwarts nije niti jednog predavača obrane od mračnih sila uspio zadržati dulje od godinu, pretpostavlja se zato što je Voldemort bacio kletvu na to radno mjesto. Podaci o njegovom usponu na vlast su nepoznate, i njegovo sljedeće kretanje koje je u knjizi službeno potvrđeno bilo je ubojstvo Lily i Jamesa Pottera.

VOLDEMORTOVI HORCRUXI (Horkruksi)Poznato je, međutim, da je u međuvremenu radio na dobivanju novih sljedbenika i pojačavanju svoje vojske smrtonoša, a možemo zaključiti da je to vrijeme također iskoristio za stvaranje horkruksa. Horkruksi su predmeti u koje crni mag pohranjuje djeliće svoje duše. Dok svi predmeti u kojima su fragmenti duše skriveni nisu uništeni, ta osoba koja je rasjekla svoju dušu ne može umrijeti. Također nam je poznato da ih se može napraviti najgnusnijim činom od svih, a to je umorstvo druge osobe. Čarolija nikada u knjizi nije spomenuta, a J. K. Rowling ju je u razgovoru s obožavateljima odbila imenovati, vjerojatno kako bi spriječila opsjednute obožavatelje da i sami pokušaju nešto takvo ili pak zbog toga što ni sama nikad nije razmišljala o konkretnoj inkantaciji.
Sad ćemo nabrojati sve Voldemortove horkrukse i ubojstva za koja se pretpostavlja da je iskoristio za njihovu izradu:
1. Dnevnik Toma Riddlea. Taj je horkruks Tom Riddle izradio, pretpostavlja se, tijekom svoje šeste godine u Hogwartsu. Kao baštinik Salazara Slytherina, Riddle je otvorio odaju tajni, a nakon što je bazilisk, slytherinsko čudovište, ubilo jednu od učenica Hogwartsa, tadašnji ravnatelj, Armando Dippet, zaprijetio je kako će se škola zatvoriti u slučaju da krivac za ubojstvo ne bude uhvaćen. Budući da je Hogwarts smatrao svojim pravim i jedinim domom, pod svaku je cijenu pokušao spriječiti njezino zatvaranje. Kao žrtveno janje, Riddle je okrivio Rubeusa Hagrida, koji je i izbačen iz Hogwartsa, kako bi škola ostala otvorena. Budući da više nije mogao dopustiti da se odaja tajni otvori tijekom njegova boravka u školi, u svoj je dnevnik napisao brojne uputi kako otvoriti odaju tajni kako bi svoj podvig mogao ponoviti u nadolazećim godinama. U njega je i pohranio svoj horkruks, kako bi osoba koja svoje misli i osjećaje povjeri dnevniku i sama bila opsjednuta dijelom njegove duše, ne samo kako bi odaja tajni opet bila otvorena, nego da, ispijajući žrtvinu životnu energiju, i sam osigura svoj povratak u život. U drugoj knjizi, upravo se to i dogodilo, kada je Lucius Malfoy, želeći se osvetiti svome starom neprijatelju (Arthuru Weasleyu) i otjerati Albusa Dumbledorea iz škole, stari Riddleov dnevnik podmetnuo Ginny Weasley, nadajući se da će se tako riješiti dvije muhe jednim udarcem. Lakoumna Ginny Weasley povjerila Riddleovu dnevniku, videći u njemu dobroga prijatelja. No, prije nego što je Lucius Malfoy u potpunosti uspio u svome naumu, dnevnik (istovremeno u horkruks) je uništen (Harry Potter ga je uništio baziliskovim otrovnim očnjakom), a njegova zavjera razotkrivena. Pretpostavlja se kako je Riddle za izradu horkruksa iskoristio ubojstvo Plačljive Myrtle (koja je umrla od posljedica baziliskova kobna pogleda).
2. Prsten Marvola Gaunta. Taj je horkruks Riddle izradio sa svojih 16 godina (ukrao ga je od svoga ujaka Morfina Gaunta), a za njega je iskoristio ubojstvo svoga bezjačkog oca Toma Riddlea Seniora i njegovih roditelja (za koja je opet okrivio svoga ujaka Morfina Gaunta, promijenivši mu pamćenje tako da i sam misli kako je počinio zločine). Horkruksa je uništio Albus Dumbledore u razdoblju između pete i šeste knjige, a kletva koja se proširila iz prstena indirektno je odgovorna za Dumbledoreovu smrt, jer je, budući da je bio svjestan činjenice kako mu preostaje još nekoliko tjedana života, Dumbledore naložio Severusu Snapeu da ga ubije kako njegova hinjena odanost Voldemortu ne bi postala upitna. Skrovište horkruksa bila je ruševna straćara u kojoj je nekada živjela obitelj Gaunt.
3. Medaljon Salazara Slytherina. Ne zna se čije je umorstvo za to iskoristio, niti su ikad navedeni dokazi na temelju kojih bi se to moglo zaključiti. Medaljon je ukrao od stare vještice Hepzibe Smith (koju je potom ubio, a za njezinu smrt okrivio njezinu kućnu vilenjakinju Kokey, izmjenivši joj pamćenje, tako da misli kako je zabunom otrovala svoju gospodaricu) iz njezine privatne zbirke. Horkruksa je mačem Godrica Gryffindora (koji je bio natopljen otrovom Baziliskova očnjaka) uništio, na poticaj Harrya Pottera, Ronald Weasley. Skrovište horkruksa bila je podmorska spilja na nepoznatoj lokaciji u Britaniji, a pronašao ga je bivši smrtonoša Rabastan Black. Kada su Albus Dumbledore i Harry Potter tijekom 6. knjige došli u navedenu spilju po horkruks, on je već bio zamijenjen lažnim, dok se pravi nalazio u kući Regulusa Blacka.
4. Pehar Helge Hufflepuff. Ne zna se čije je umorstvo za to iskoristio, niti su ikad navedeni dokazi na temelju kojih bi se to moglo zaključiti. Medaljon je ukrao od stare vještice Hepzibe Smith (koju je potom ubio, a za njezinu smrt okrivio njezinu kućnu vilenjakinju Kokey, izmjenivši joj pamćenje, tako da misli kako je zabunom otrovala svoju gospodaricu) iz njezine privatne zbirke. Horkruksa je baziliskovim očnjakom uništila Hermione Granger krajem 7. knjige. Ne zna se koje je bilo horkruksovo prvotno skrovište, a Harry Potter, Hermione Granger i Ronald Weasley ukrali su ga iz obiteljskog sefa onitelji Lestrange u čarobnjačkoj banci Gringotts, gdje ga je sakrila Bellatrix Lestrange na Voldemortovu zapovjed.
5. Dijadema Rowene Ravenclaw. Ne zna se čije je umorstvo za to iskoristio, niti su ikad navedeni dokazi na temelju kojih bi se to moglo zaključiti. Dijademu je ukrao iz skrovišta u Albaniji gdje ga je prije više stotina godina pohranila kćer Rowene Ravenclaw, poznta i kao duh Sive Dame u Hogwartsu, koja ju je u napadu ljubomore preotela svojoj majci. Skrovište horkruksa bila je Soba potebe u Hogwartsu, a pretpostavlja se da ga je Voldemort tamo sakrio one večeri kada je išao na razgovor za posao predavača obrane od mračnih sila s Albusom Dumbledoreom. Horkruks je uništen magičnom vatrom koju je prouzročio Vincent Crabbe i koja je daijdaemu rastalila.
6. Tijelo Harrya Pottera. Kada je zbog proročanstva koje indirektno sugerira da je Harry Potter jedina osoba koja ima moć poraziti Gospodara Tame, Voldemort je na njega odlučio krenuti dok je još bio jednogodišnje dijete. Ubivši njegova oca, i krenuvši na njegovu majku koja je žrtvovala vlastiti život kako bi pokušala spasiti svoga sina, Voldemort je smrtonosnu kletvu Avadu Kedavru bacio na Harrya Pottera. U tom je trenutku počelo djelovanje drevne magije, koja je Voldemortu onemogućila da ubije Harrya zbog žrtve njegove majke koja ga je štitila. Umjesto toga, kletva se okrenula protiv njega, a budući da je istovremeno imao pet snažnih i netaknutih horkruksa, Voldemort nije mogao umrijeti, već je samo izgubio svoje tijelo i pretvorio se u biće koje je jedva ostalo na životu. To biće kao takvo, budući da više nije bilo opipljivo i materijalno, nije moglo zadržati šesti dio Voldemortove duše koje je u tom trenutku bilo u njegovom tijelu, te je prešlo na najbliži objekt Voldemortu, a to je bio Harry Potter (to objašnjava Harryjevu veliku povezanost s Voldemortom; čitanje njegovih misli i osjećaja te znanje parselskog jezika. Budući da ni sam Voldemort nije bio svjestan tog fenomena, u vlastitom je neznanju više puta pokušao prokleti Harrya smrtonosnom kletvom. To mu je konačno i uspjelo pri kraju sedme knjige, no bufući da je kletvu bacio "Elder Wand"-om, čiji je vlasnik tada bio Harry Potter, štapić nije htio raditi protiv vlastitog gospodara; umjesto da ubije Harrya Pottera, on je samo uništio Voldemortov horkruks koji se nalazio u njegovu tijelu, dok je Harry prošao netknut i neozlijeđen.
7. Sedmi i posljednji Voldemortov horkruks bila je njegova zmija Nagini, koji će zbog kronološkog slijeda zbivanja biti prebačen u sljedeće poglavlje.

VOLDEMORTOV POVRATAK
Nakon što je napadom na Harrya Pottera Voldemort ostao bez svog tijela i u potpunosti nesposoban da se koristi bilo kakvom vrstom magije (osim opsjedanja), zavukao se u mračne šume Albanije. Iako je bio u stanju opsjedati tijela drugih čarobnjaka, tim bi činom privukao stanovitu pozornost na opsjednutu osobu, a tako i na Aurore (namještenike Ministarstva magije koji se bave lovom na crne čarobnjake), koji su za njime tragali. Stoga je odlučio sakriti se i čekati da neki od njegovih smrtonoša krene u potragu za njime. Prvu je takvu priliku dočekao nakon što se mladić imenom Quirinius Quirrell, zaputio u istraživanje daleke zemlje i pritom nabasao baš na njega. Budući da je bio mlad, budalast i sklom tuđem utjecaju, Quirrell je za Voldemorta bio laka meta. Po njegovim ga je naredbama prebacio u Englesku, a uskoro je bio i opsjednut od vlastitog gospodara kako bi Voldemort mogao lakše nadzirati njegove poteze. Quirrellov pokušaj da iz Gringottsa ukrade kamen mudraca (kako bi popio eliksir života i postao besmrtan te dobio vlastito tijelo) neslavno je propao, a kamen je nakon toga bio prebačen u Hogwarts, gdje mu je Albus Dumbledore pružio najviši oblik zaštite. Krajem prve knjige, Harry Potter je ponovno zaustavio Voldemorta u njegovom naumu, a on je bio prisiljen napustiti Quirrelovo tijelo (koji je pritom smrtno stradao) i ponovno se vratiti u svoje prijašnje skrovište. Dvije godine nakon toga, Voldemort je ponovno dobio priliku kakvu je mogao samo sanjati; njegov stari sluga Peter Petigrew (Crvorep), raskrinkan od starih prijatelja i u strahu za vlastiti život nakon otkrića prave istine, u strahu se za vlastiti odlučio ponovno vratiti starom gospodaru. Iako je bio veoma slab čarobnjak, Crvorep ga je uspio vratiti u bijednu imitaciju njegova stara tijela (koje je bilo veličine novorođenčeta i pravo ruglo za sve koji su ga imali priliku vidjeti), u kojemu je, hraneći se smjesom napravljenom od krvi jednoroga i zmijskim otrovom, uspio povratiti dovoljno snage da opet drži čarobni štaoić i bude spreman za putovanje. Nakon novog povratka u Englesku, odlučili su kako će se u svoje pravo tijelo vratiti pomoću starog crnomagijskoj recepta (kosti oca, meso sluge i krv dušmanina). Prva su mu dva sastojka bila nadohvat ruke, ali za krv neprijatelja je odlučio upotrijebiti onu Harrya Pottera kako bi time uništio zaštitu koju mu je davno pružila žrtva njegove majke. Budući da je Harry Potter bio čuvan bolje od bilo koje druge osobe na svijetu, Voldemortu nije bilo lako doći do njega; ipak, oboružan povjerljivim informacijama, otkrio je da će se te godine u Hogwartsu održati Tromagijski turnir. U Hogwarts je stoga poslao svoga vjernog smrtonošu koji je osigurao Harryjevo natjecanje na turniru, a tako i to da prilikom trećeg zadatka turnira Harry Potter bude prva osoba koja će dotaknuti tromagijski pokal, koji je njegov smrtonoša prethodno pretvorio u putoključ (predmet koji osobu koja ga dotakne može prenijeti na točno određeno mjesto). Harry Potter je tako bio prenesen Voldemortu pod nos, a iskoristivši sve sastojke iz gore navedenog crnomagijskog recepta, Voldemort se ponovno digao, u obnovljenom tijelu i svom najboljem izdanju. Pukom srećom, Harry Potter ponovno je izbjegao Voldemortovu smrtonosnu kletvu (u istom trenutku kada je on bacio Avadu Kedavru, Harry je bacio čaroliju razoružanja Expelliarmus, a budući da su njihovi štapići braća jer imaju jezgru od pera istog feniksa, štapići su stvorili rijetki fenomen pod nazivom Priori Incantatem, te uništili Voldemortovu kletvu), Harry je ponovno dotaknuo putoljuč te se vratio u sigurnost hogwartskih zidina.
Pretpostavlja se da je Voldemort odmah nakon svog povratka napravio sedmi i posljednji horkruks koji je bila njegova zmija Nagini. Nagini je uništena mačem Godrica Gryffindora krajem sedme knjige, kada joj je Neville Longbottom njime odsjekao glavu.

VOLDEMORTOVA SMRT
Kada su svi njegovi horkruksi bili uništeni (Nagini je bila uništena zadnja), na način opisan u poglavlju VOLDEMORTOVI HORKRUKSI, on je postao jednako ranjiv kao sva ostala ljudska bića. Svoj je posljednji kobni udarac doživio one iste noći kada je, okružen vjernim smrtonošama, provalio u Hogwarts te još jednom zakazo u pokušaju ubojstva Harrya Pottera, jer je koristio "Elder Wand" kojem je Harry bio vlasnik, a taj štapić ne može raditi protiv vlastitog gospodara (napadom na Harrya samo je uništio horkruks koji je na njega ranije hotimično prenio).
Svoj je konačni pad Voldemort doživio, kada je, nešto kasnije te večeri, i po ne zna se koji već put na Harrya bacio kletvu Avada Kedavra; opet je koristio Elder Wand, koji je opet odbio raditi protiv svoga gospodara (Harrya Pottera); Harry Potter je opet u istom trenutku bacio čaroliju razoružanja Expelliarmus, koja se opet uzrokovala odbijanje smrtonosne kletve na Voldemorta, a budući da su u tome trenutku svi njegovi horkruksi bili uništeni, Lord Voldemort konačno je zauvijek pao.

POZNATE ŽRTVE LORDA VOLDEMORTA
Ovdje će biti nabrojane samo one osobe za koje se zna da su ubijene izravno od Voldemorta, dok se neće spominjati one žrtve koje sz drugi smrtonoše ubili na njegovu zapovijed.
1. Tom Riddle Senior - Avadom Kedavrom; zbog toga što je bio bezjak i Voldemort ga je smatrao sramotom svoga roda. Ubijen je kada je Riddle imao šesnaest godina, tijekom ljeta kada je Riddle trebao boraviti u sirotištu.
2. Mray Riddle (majka Toma Riddlea Seniora i Voldemortova baka) - Avadom Kedavrom; zbog toga što se zatekla na krivome mjestu u krivo vrijeme, iako nije isključeno da je Riddle naumio ukloniti sve svoje živuće pretke bezjake. Ubijena je kada je Riddle imao šesnaest godina, tijekom ljeta kada je Riddle trebao boraviti u sirotištu.
3. Thomas Riddle (otac Toma Riddle Seniora i Voldemortov djed) - Avadom Kedavrom; zbog toga što se zatekao na krivome mjestu u krivo vrijeme, iako nije isključeno da je Riddle naumio ukloniti sve svoje živuće pretke bezjake. Ubijen je kada je Riddle imao šesnaest godina, tijekom ljeta kada je Riddle trebao boraviti u sirotištu.
4. Hepzibah Smith - neponatim sredstvom, pretpostavlja se otrovom; kako bi se Riddle dokopao njezinih dargocjenih predmeta (Slytherinova medaljona i Hufflepuffina pehara) koje je kasnije pretvorio u horkrukse. Ubijena je nedugo nakon Riddleova završetka Hogwartsa, iako točno vrijeme nikad nije navedeno.
5. James Potter - Avadom Kedavrom; kako bi Voldemort očistio put do bebe Harrya Pottera kojeg je naumio ubiti zbog proročanstva. Ubijen je 1981. godine, odnosno tada kada je Harry Potter bio star godinu dana.
6. Lily Potter - Avadom Kedavrom; kako bi Voldemort očistio put do bebe Harrya Pottera kojeg je naumio ubiti zbog proročanstva. Ubijen je 1981. godine, odnosno tada kada je Harry Potter bio star godinu dana.
7. Bertha Jorkins - Avadom Kedavrom (pretpostavlja se); Voldemort ju je iskoristio kako bi došao do svih podataka vezanih za Tromagijski turnir (radila je u Ministarstvu magije u uredu koji se bavio planiranjem natjecanja), a nakon toga je ubio. Ubojstvo se dogodilo u vrijeme između treće i četvrte knjige.
8. Frank Bryce - Avadom Kedavrom; zbog toga što je slučajno otkrio skrovište Lorda Voldemorta i Crvorepa, koji su se sakrivali u staroj kući Riddleovog oca, bake i djeda. Ubojstvo je počinjeno početkom četvrte knjige.
9. Amelia Bones - Avadom Kedavrom (pretpostavlja se); zbog toga što je bila veoma dobra vještica koja je odbila raditi za Voldemorta i njegove pristaše. Ubijena je u vrijeme između pete i šeste knjige.
10. Charity Burbage - Avadom Kedavrom; zbog toga što je napisala članak za Dnevni prorok koji bezjake i čarobnjake koji su potomci bezjaka (koje Voldemort prezire) prikazuje u dobrom svjetlu. Ubijena je početkom sedme knjige.
11. Hedwig (sova) - Avadom Kedavrom; ubijena je početkom sedme knjige prilikom bijega Harrya Pottera iz Kalinina prilaza zbog toga što je Voldemort krivo usmjerio kletvu koja je bila namijenjena Harryu Potteru.
12. Alastor (Divljooki) Moody - Avadom Kedavrom; ubijen početkom sedme knjige prilikom bijega Harrya Pottera iz Kalinina prilaza zbog toga što je Voldemort htio ubiti što više članova Reda feniksa (pretpostavlja se).
13. Žena koja je pričala njemački - Avadom Kedavrom; ubijena je tijekom sedme knjige zbog toga što nije znala adresu Gregorovitcheve nove lokacije.
14. i 15. Djeca žene koja je pričala njemački - Avadom Kedavrom; ubijeni tijekom sedme knjige, odmah nakon njihove majke, zbog toga što su se zatekli na krivome mjestu u krivo vrijeme.
16. Gregorovitch - Avadom Kedavrom; ubijen tijekom sedme knjige zbog toga što više nije posjedovao "Elder Wand", za kojim je Voldemort tragao.
17. Gelert Grindelwald - Avadom Kedavrom; ubijen je tijekom sedme knjige zbog toga što je naljutio Lorda Voldemorta kada nije htio pričati o "Elder Wand"-u, za kojim je Voldemort tragao.
18. Lord Voldemort - Avadom Kedavrom; ubijen od samoga sebe krajem sedme knjige kada se njegova vlastita kletva odbila od Harrya Pottera (zbog korištenja "Elder Wand"-a, čiji je vlasnik bio Harry Potter), te mu zadala smrtni udarac budući da su svi njegovi horkruksi bili uništeni.

Post napisao: DARK LORD


Post je objavljen 07.08.2007. u 14:42 sati.