Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/horcruxes

Marketing

RON WEASLEY I HERMIONE GRANGER

OPCENITO O RONU

Ime: Ronald Bilius Weasley
Datum rođenja: 1. ozujka 1980.
Boja kose: crvena
Boja ociju: plava
Dom u Hogwartsu: Gryffindor
Krvni status: cistokrvan(unatoc tome obitelj Weasley svi smatraju „Izdajicama roda svoga“)
Čarobni stapici: 14 incheva, vrba, jezgra dlake jednoroga; 9, 25 incheva, kesten, jezgra zmajevih srcanih vlakana; u 7. knjizi koristio je i stapic Petera Pettigrewa
Patronus: Jack Russel Terijer
Clanstva i priznanja: Dumbledoreova armija(peta godina), prefekt(peta godina), Gryffindorska metlobojska ekipa(peta i sesta godina), Red feniksa(7. knjiga), Ministarstvo magije(auror, vrijeme zaposlenja je nepoznato)
Kucni ljubimci: stakor Sugonja(sve dok se nije ispostavilo da je zapravo animagus Peter Pettigrew), sovac Praskavko
Oblicje bauka: golemi pauk
Glumac u filmu: Rupert Grint


MAGIJSKE SPOSOBNOSTI
Ron je portretiran kao carobnjak koji nema bas neke velike sposobnosti naprama ostalim carobnjacima. U filmovima je napravljen tako da je nejneinteligentniji od glavnoga tria, dok je u knjigama po tome pitanju ravan Harryu. Ronove sposobnosti najvise se izrazavaju kroz njegovu iznimnu vjestinu igranja carobnjackoga saha i to je jedina stvar u kojoj je bolji cak i od Hermione. Njegovi talenti magijske prirode nisu bas bili cesto izlozeni, ali unatoc tome uspjesno je izvukao zivu glavu prilikom borbe sa smrtonosama. Kako je postajao stariji, Ron je poceo pokazivati sve vise znanja, a jedno vrijeme je efektivno vodio potragu za horkruksima dok je Harry bio u depresiji.

OSOBNOST
Ron je pravedan, cesto sarkastican i nadasve lijen carobnjak ako se govori o njegovim skolskim duznostima. Njegova velika zelja je da bude popularan u drustvu, zato sto se oduvijek nalazi u sjeni svoje starije brace ili pak Harrya Pottera. Ron ponekad pokazuje znakove sramote na njegovo socijalno stanje u obitelji, a cesto ga radi toga prate i neugodni komentari ucenika iz Hogwartskog doma Slytherin. Kao i ostali clanovi njegove obitelji, Ron je veoma svadljiv i cesto burno reagira na sitnice, a to najvise izmami njegova ljubomora prema ostalim ucenicima boljeg polozaja od njegovog.

OBITELJ
Ron je sesto od sedmero djece njegovih roditelja Molly i Arthura Weasleya te najmladi sin. Njegovo srednje ime, Bilius, je jednako kao i ime njegova ujaka koji je spomenut u 3. knjizi. Ron je odrastao u obiteljskoj kuci imenom „Jazbina“ u malome selu Ottery St Catchpole u Devonu zajedno sa ostalom bracom, sestrom te roditeljima; Bill je najstariji sin koji radi u Gringottsu(carobnjacka banka), zatim slijedi Charlie koji se bavi proucavanjem zmajeva u Rumunjskoj, Percy koji je prije bio vjeran ministarstvu te također i radio u njemu, blizanci Fred(R.I.P.) i George i najmlađa sestra Ginny koja se na kraju udala za Harrya te s njime imala troje djece.

LJUBAVNI ZIVOT
1.Madame Rosmerta: U trecoj knjizi doznajemo kako ju Ron simpatizira.
2.Fleur Delacour: Na cetvrtoj godini Ron simpatizira Fleur(tromagijiska prvakinja skole Beauxbatons) te ju cak odluci pozvati na Bozicni bal, ali bez ikakvog uspijeha.
3.Lavender Brown: Na sestoj godini Ron prohoda sa Lavender, ali samo kako bi Hermionu ucinio ljubomornom. Njihova veza je zavrsila Lavenderinim prekidom radi sumnje da ju on vara s Hermionom.
4.Romilda Vane: Na sestoj godini Romilda Vane je Harryu poklonila bombonjeru napunjenu s ljubavnim napitkom(Amortentia) koju je zabunom pojeo Ron te totalno poludio za njom.
5.Hermione Granger: U sedmoj knjizi Ron i Hermione konacno postaju par te se kasnije vjencaju i imaju kcer Rose i mlađeg sina Huga.


Image Hosted by ImageShack.us


OPCENITO O HERMIONE
Ime: Hermione Jean Granger
Datum rođenja: 19. Rujna 1979.
Spol: Žensko
Boja kose: smeđa
Boja ociju: smeđa
Dom u Hogwartsu: Gryffindor
Krvni status: Bezjacko podrijetlo(roditelji su joj zubari koji su po rijecima autorice veoma ponosni na svoju kcer, ali istovremeno i skepticni)
Čarobni stapic: Vinova loza, jezgra zmajevih srcanih vlakana
Patronus: vidra
Clanstva i priznanja: Z.B.LJ.U.V.(udruga koju je na cetvrtoj godini oformirala upravo ona sama i sluzi za zastitu kucnih vilenjaka i poboljsavanje njihovog polozaja u drustvu), Dumbledoreova armija(na petoj godini), prefektica(peta godina), Red feniksa(7. knjiga), Ministarstvo magije(Odjel magijskog pravosuđa, Odjel za regulaciju i kontrolu magijskih stvorenja)
Kucni ljubimac: Macak Krivonja koji je jednim dijelom i Kneazel
Oblicje bauka: Prof. McGonagall koja Hermione priopcava kako je pala na svim ispitima
Glumica u filmu: Emma Watson


MAGIJSKE SPOSOBNOSTI
Kada u knjigama prvi put susrecemo Hermione ona vec tada pokazuje osnovno znanje magije, a prvenstveno zato sto obazava citati. Kasnije se Hermione pocela smatrati najinteligentnijom ucenicom generacije. Njena inteligencija najvise dolazi do izrazaja u rijesavanju problema u kojima se zapadne sa svoja dva najbolja prijatelja, Harryem i Ronom, a zbog njenoga neprestanoga iznosenja znanja pred drugima posoprdno su ju prozvali „Sveznalicom“. Koliko je poznato njen najdrazi predmet je Aritmancija, a potpuni je anti-talent za Proricanje sudbine kao sto smo mogli i vidjeli u 3. knjizi nakon sto je krajnje demonstrativno napustila predavanje. Također na trecoj godini, Hermione se morala sluziti vremokretom kako bi stigla na sva predavanja, a posto su se mnogi predmeti odrzavali u isto vrijeme to je bilo nezaobilazno.

OSOBNOST
Hermione je hrabra, iskrena i veoma suosjecajna, a kada se radi o njenoj inteligenciji pomalo je i pompozna. Po rijecima J.K. Rowling, Hermione se duboko u sebi cini nesigurna te upravo radi toga i nastoji biti najbolja u svemu, zbog cega ljudima oko sebe zna biti iritantna. Ukoliko netko ucini nesto bolje od nje Hermione postaje bezgranicno ljubomorna i u stanju je uciniti sve kako bi potukla taj rezultat i nametnula svoj.

LJUBAVNI ZIVOT
1.Prof. Gilderoy Lockhart: Na drugoj godini Hermione pokazuje ljubavne simpatije prema njemu, kao i mnoge druge ucenice Hogwartsa.
2.Viktor Krum: Na cetvrtoj godini Hermione s Viktorom(tromagijski prvak skola Durmstrang i slavna metlobojska zvijezda) odlazi na Bozicni Bal, a navodno se izmedu njih razvila i lijepa ljubavna veza.
3.Cormac McLaggen: Na sestoj godini Hermione s Cormacom odlazi na Bozicnu zabavu Prof. Slughorna, ali ubrzo doznajemo da se simpatije dolaze samo s Cormacove strane.
4.Ron Weasley: U sedmoj knjizi Ron i Hermione konacno postaju par te se kasnije vjencaju i imaju kcer Rose i mlađeg sina Huga.


Image Hosted by ImageShack.us


BY: Mrs Malfoy



Post je objavljen 05.08.2007. u 19:19 sati.