Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/antiangel

Marketing

Razlozi za ljubljenje !

*Ljubljenje je sport broj jedan zato sto ovaj romanticni cin stavlja i pokret cak 29 misica! U isto vrijeme poljubac je i lijek zato sto je prepun prirodnih antibiotika i sredstava protiv bolova. Ima mnogo razloga koji preporucuju ovu aktivnost u sto vecim kolicinama, jer:


-Ljubljenje je zdravo
Samo jedan prijateljski poljubac pokrene brojne misice, a takozvani “francuski” poljubac stavlja u pogon cak 29 misica! Jedan obican poljubac izaziva reakcije od korjena kose pa do vrhova noznih prstiju, navalu adrenalina u krvi, ubrzavanje pulsa sa 70 na 150 otkucaja u minutu...

-Dobro kao dijeta
Pri jednom poljupcu izgubi se 12 kalorija, ali ako se ljubite vise onda se kalorije tope same od sebe.

-Korisno
Poljubac djeluje kao vakcina ili lijek. Dok se ljubimo razmjenimo devet mg vode, 0,18 g organskih materija, 0, 711 mg masnih materija, 0, 45 mg soli i 250 bakterija. U svakom poljupcu ima dosta prirodnih anitbiotika, a mozak, dok se ljubimo, luci supstancu koja smanjuje bol. Neki ljekari cak kazu razmenjeni mikrobi olaksavaju varenje. Dakle sve dobri razlozi ZA ljubljenje. Medutim, treba biti oprezan. Tokom ljubljenja mogu se preneti herpes i hepatitis A. Do sada nije zabiljezen nijedan slucaj prenosenja side ljubljenjem.

-Eroticno
Ljubljenje je najbolji afrodizijak, bolji i od morskih i mahunastih plodova. Pljuvacka sadrzi hormon koji dijeluje kao afrodizijak, a to su znali i nasi preci. U pricama iz “1001” noci pljuvacka je nektar koji moze ugasiti i najvecu zed.

-Romanticno
Poljubac se moze smatrati najintimnijim cinom jer su usta, od svih erogenih zona, najbliza mozgu, centru misljenja i osjecanja.

-Obecavajuce
Poljubac je prvi znak ljubavi. To je obecanje srece, pocetak jedne nove avanture. U fazi ljubljenja jos se moze mastati, na primjer da je ucitelj plivanja sarmantni princ.




by:Kika


Post je objavljen 04.08.2007. u 16:43 sati.