Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sdbnovaci

Marketing

Prvi slobodni vikend!!!!

Dragi naši posjetitelji!

Evo nas opet s vama... Istina.. u nešto drukčijem svijetlu. Nakon brojnih vaših komentara (hvala Vam!), odlučili smo malo "ublažiti pozadinu"... reuzultat vidite, a sad vas molimo da napišete je li ovako ok... Ako je i dalje problematična... onda ćemo trebati nešto drugo smisliti..

Inače, nakon prethodne dvije provedene subote u Alpama.. ovaj put smo ostali kod kuće kako bi dočekali ovogodišnje novake...dakle one koji su sada u novicijatu (tamo gdje ćemo mi započeti svoj život za mjesec dana)... Oni, dakako, za mjesec dana izlaze iz novicijata i dat će svoje prve privremene zavjete...

U toj šarolikoj po nacionalnosti grupi ima i tri Hrvata: Vladimir, Mario i Ivica... i oni su bili s nama...Prije svega, imali smo u svetištu Marije Pomoćnice (nasuprot don Boscove kuće) jutarnju molitvu i sv. Misu pa smo poslije toga otišli malo ubiti glad u stomaku. Poslije smo malo 'hladili jezik', ilitiga po talijanskom "chiacchierare"... ilitiga razgovarali o svemu i svačemu.. a ponajviše o životu u novicijatu... što nas čeka... i tako dalje. Kako su naši novaci bili dva tjedna na Siciliji u pastoralnom radu... njihovo iskustvo je bilo iznimno zanimljivo. Ne smiju se spominjati termini "mafija", "s kim živiš", "što radiš" i ostala pitanja koja bi se svrstala u kategoriju "osobna pitanja".. Jer u protivnom...moglo bi biti svačega... S tim da nas je komentar Vladimira kako je jedan iz njegove grupe (cca. 15 godina) otišao po pištolj u svoj stan kako bi ga upucao, ostavio minimalno u šoku, da ne kažemo koji gori izraz...

Ali eto..vratili su se svi zdravi, sa svim dlakama na glavi.. Vrijeme koje smo proveli s njima je bilo uistinu kratko (cca. 1,5 sat)... ali opet drago nam je da smo se vidili... onda smo malo i mi porazgovarali s drugim novacima i otpratili smo ih. (klik na sliku pa nas možete sve vidjeti na okupu...)

Poslijepodne oko 16, otpratili smo jedan autobus ljudi koji idu na godišnje biciklističko hodočašće. Svećenici, braća pomoćnici, laici (mladi, i malo manje mladi) su se uputili u Liegue odakle će svojim biciklima doći do Colle don Bosca (preći će cca 1000 km).

Ostatak vremena je bila DEBELA HLADOVINA!!! smijeh

Večeras idemo poslije večere u kuću u kojoj je umro sveti Dominik Savio... i onda poslije toga na gelat ilitiga sladoled.

Hvala na podršci... javite nam se.... ako netko hoće, može pisati i na e-mail... stavljen je s lijeve strane bloga.

Post je objavljen 04.08.2007. u 18:20 sati.