Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Unatoč rekordnoj sezoni 2006. ACI marina Trogir podbacila?

Free Image Hosting at www.ImageShack.usSlika uz današnji tekst je skenirana stranica lokalnih trogirskih novina. Tematika je prošlogodišnji pad broja gostiju uslijed neprijavljivanja. Kao jedan od problema navodi se i „podbacivanje“ ACI marine u Trogiru od kojih 20%. Razlog zašto se podbacivanje stavlja u navodnike je taj što je ta godina zabilježila rekorde uplovljavanja i broj gostiju. Dakle u rekordnoj godini ACI marina bilježi „misteriozan“ pad od 20%. Kako je tada direktor bio Ante Brodarić onda neke stvari postaju jasnije s obzirom da je protiv Brodarića i poslovanja ACI marine pokrenuto više istraga zbog nepravilnosti u radu.

Akcija Vlade u suzbijanju korupcije i izjava premijera Sanadera o najavi rata korupciji i kriminalu, ukazuje da je potreban samo jedan korak odozgo da ''neke'' ljude pokrene, da počnu ukazivati, javno govoriti o mitu i korupciji, o tom strašnom zlu koje je, izgleda, zahvatilo sve segmente našega društva. Istodobno, vjerujem da je šteta golema.

Ovdje se želim osvrnuti na nalaze i događaje koji su rezultati zapažanja i nisu ''pucanjevi u prazno''. DRŽAVNI INSPEKTORIJAT

Istini za volju, treba reći da je nautička djelatnost, od posebnog društvenog gospodarskog interesa i značaja, a u marini Trogir zastupljena društveno neprihvatljiva pojava. Na žalost, niz pojava na području marine u proteklom periodu ukazuje da su pojedinci i grupe pokleknuli pred novcem, napuštajući i zaboravljajući svoj poziv, a etika i poštenje postali su im strani pojmovi, čak pomalo i odurni, jer se isti ne uklapaju u novu matricu života gdje caruju neke nove metode nad kojima se pošten čovjek zgraža.

Dakle, već se na osnovi navedenih činjenica u ovom blogu i ostalim medijima, može govoriti da je korupcija u svoj plašt omotala mnoge i da to više nije usamljen/izdvojen slučaj, već je iskazan pozamašni apetit. Kruže priče o nepotizmu, kriminalu, korupciji, šikaniranja, prijetnji, itd ...

Što je dovelo do ovakvih pojava u marini Trogir? Je li ovdje riječ o ugledanju na društvo u cjelini, pa držeći se onih narodnih...", ili su krivi krojači zakona jer su napisali zakonske odredbe koje to omogućavaju? Možda je riječ i o simbiozi jednoga i drugoga... Nije teško zaključiti o amoralnom i izvan Zakonskom ponašanju. Vjerujem da ima i onih koji su se odrekli mogućnosti dobre zarade jer im je svetost poziva i svjetlo njihova obraza jače od Njegova Veličanstva €; eura .

Vidi se da ni Nadzorni odbor nije imao sluha, pa tako ni Uprava. "Mudre" su glave smislile još tragičniji način. OPORTUNIZAM, oprost direktoru opomenama za radnje koje ga debelo i duboko inkriminiraju. Pa i iz ovog oblika/argumentirano je lako prepoznatljiva namjera i kriminal pa i uzimanja mita, kako je već prije navedeno iz upriloženog dodatka u iznosima od kojih zastaje dah poštenu čovjeku.

Od gospodina Ante Violića, predsjednika Uprave ACI dd Opatija, kao i svih nazočnih je bilo realno očekivati da će reagirati i time dati podršku dr. Sanaderu i Vladi RH programu u borbi protiv mita i korupcije. To očito nije bila njegova namjera, već načinom kako direktora zbrinut umirovljenjem da se zaboravi.

Tko će konačno ili bolje da li će netko biti odgovoran za novac koji nedostaje u državnoj blagajni, oduzet od RH i poreznih obveznika? I u ovom slučaju moramo pitati VRIJEME, koje za ovu priliku i pravnu Zakonom danu formu nedostaje kad se spominje ACI marina Trogir i njezin bivši direktor.

Post je objavljen 03.08.2007. u 11:43 sati.