Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/batajolex

Marketing

MASAKR TIMES BR. 16

KVAŠKLAND, CROATIA, EARTH, MILKY WAY
Summer 2007, end of SR Panj,
godina povijesnih uspjeha hrvatskog nogometa
(Eduardo u “Arsenalu”, “Dinamo” iznenadio prvaka Azerbejdžana)


UBODNIK
Za razliku od drugih uglednih časopisa, novinari ne trebaju stalno putovati, daviti ljude putem telefona, vršiti žetve i ostale vrste pritisaka, putem telefona, mobitela, e-mailova… Slično bratskim novinama “24 sata”, sami građani, turisti i novinske agencije distribuiraju vijesti direktno u redakciju, tako da novinari ne trebaju ići nikud. Doduše, povremeno se dogodi da su određene vijesti pomalo emocionalno obojane, pristrane, jednostrane, ali to je rizik posla, a na slične pojave ste ionako navikli slušajući “Dnevnike” i “TV Kalendare”, koje je brižljivo pripremila stranka na vlasti.
Da novine ne bi doživljavale sudbinu “Feral Tribunea”, “Glasnika SSOH”, a s ciljem da očuva diskreciju izvornika (tj. njihovu živu glavu), njihov će identitet urednik samo natuknuti, s istovremenom tendencijom da i sam preživi što dulje (primjerice, do definitivnog toplinskog udara i propasti Zemlje).
Dakle, premda je (tek) kraj srpnja, već se dogodilo toliko zbivanja, da bi se, ukoliko bi nam bili poznati detalji, zaleđu”.
Za početak, osim uvođenja sve većeg broja klima-uređaja u apartmane za turiste, nema druge nego izvijestiti o zbivanjima s Viganjske noći, koja je probudila višesmjerne strasti ovog, politički, kulturno i privredno uvijek jedinstvenog mjesta.

NIGHTMARE STAGE IN WIGANY

Već sama činjenica da je noć Vignja organizirana istovremeno kao i zatvaranje Otvorenog prvenstva Hrvatske u surfanju, ukazuje na tendenciju da zarada nije temeljni motiv organizatora. Izgleda da je temeljni motiv organiziranja 2 (od ionako rijetkih) zbivanja u Vignju istovremeno mogao biti rastumačen jedino prevedenom zagorskom težnjom: «Nek' susjedu crkne čagalj.»

Ove je godine Noć Vignja navodno bila organizirana po najsuvremenijim principima demokratskog vladanja, koje doduše u nekim aspektima podsjeća i na OUR-e, SOUR-e, RO, i ono o čemu su starije generacije učile na TIPS-u, Marksizmu i sličnim predmetima. Naime, kad je više organizatora, ne zna se tko je kriv, a postoji teorijska mogućnost da neko nekažnjeno uzme jare i pare. Međutim, vjeruje se da je riječ o emocionalno pristranim (čitaj – zlobnim) tumačenjima, budući da je i normalno da u ranoj demokraciji ljudi iz generacije koja je odrasla u mraku socijalizma, nehotice i zadrži neke navike iz bivšeg sistema. S druge strane, tko kaže da su navodi istiniti ?

Uglavnom, umjesto da se organizacija prepušta pojedincima (Šale tipa Marko), Mjesni (mesni) odbor je okupio najstručnije ljude u različitim aspektima organizacije i ustrojio niz zbivanja, kao što su utrke magaraca, žensko bućanje, prijateljski vaterpolo meč između KVAŠK-a i „Trstenika“, neformalno natjecanje u žderci janjetine te ispijanju alkohola, izbor miss, plesne majstorije uz optimalno jeftinu svirku...
Turisti iz Zagreba (Stenjevec) izvješćuju o neviđenom nasilju nad magarcima tijekom utrke, a iz „Hrabrog telefona“ izjavljuju da su u noći 27. srpnja 2007. dobili preko tisuću telefonskih poziva tijekom kojih nažalost nije mogla biti uspostavljena konstruktivnija komunikacija jer su se sugovornici službenica „Hrabrog telefona“ isključivo izjašnjavali sa „IAAAAA“. Zar nije bilo bolje pokušati sugerirati magarcima da će im, ako pobijede, Mamić ili Štimac dat milijun Eura !?
Vaterpolo meč bio je prijateljski po svojim temeljnim obilježjima, te je i završio prijateljski, dakle domaćin je pustio gostima iz Trstenika da pobijede. Premda je poraz na kraju iznosio svega 2 do 3 gola razlike u korist protivnika, neki izvjestitelji (Apartmani G) vjerovali su da je razlika bila puno veća, međutim, riječ je bila o diskrepanci između očekivanja uvjerljive pobjede KVAŠK-a i postignutog rezultata.
Navodno je golman Bata Grolic branio fenomenalno, sve do trenutka kad je praktički u istom trenutku Bata Grolica uhvatio grč, a lopta upućena s centra ušla u gol. Ali čak da i nije, tko primjerice može zamjeriti njemačkom golmanu što je primio gol u Maksimiru s 40-tak metara, kad je „Dinamo“ opet na kraju pobijedio. Svakako je zaslužio RED BULL-ove, čiji je glavni propagator. Jedan od najzapaženijih pojedinaca bio je Little Ant zvan Ante Faca (koji nije spavao tri dana prije utakmice), direktor momčadi „Ante i Stare kante“. S obzirom da nemamo preciznih podataka o njegovoj igri, vjeruje se da je njegova popularnost uvjetovana težnjom koju je imao Šekularac, u razgovoru s novinarima: „Piši što hoćeš, bitno da mi je slika u novinama.“
Svakako je za pohvalu podatak da su za KVAŠK nastupali jedino stanovnici Kvašklanda i vrlo bliska rodbina, a ne naturalizirani Surinamci, Brazilci, Nigerijci, te bivši igrači „Juga“ (kao primjerice za momčad Trstenika). S druge strane, Trstenik je ipak prometno čvorište (slično primjerice Frankfurtu), i lako im je dovesti igrače koje pokupe na proputovanju za Mljet, te otoke pripadnog arhipelaga.
Ne znamo točne podatke tko je izabran za Miss Vignja. Meni je osobno bitno da to nije Vlatka Pokos, koja se (začudo) nije pojavila i u Vignju, centru glamura, i neizbježnoj Meki za bogate udavače.
Veleprodajnici pića iz K2 izvješćuju da su već u 1 i po poslije ponoći trebali dodatno opskrbljivati organizatore Noći Vignja pićem, jer zbog nevjerojatne gužve tamo više nije bilo ni pića, ni leda.
Uglavnom, estradni manager Šale tipa Marko, već je u startu kao vanjski član pomogao organizaciju, budući da je glazbenom bandu crklo (izgorjelo) visokokvalitetno pojačalo, te im je on morao posuditi svoju opremu. Sve za Noć Vignja.
Neki građani Vignja smatraju da postoje neke indikacije za asimetričnu distribuciju dohotka ostvarenog na Noći Vignja, ali nismo mi Međunarodni Monetarni Fond, a još manje financijska policija da o tome naklapamo.


RATOVI ZVIJEZDA
I ovu godinu, htjeli ne htjeli, obilježavaju već tradicionalni, liberanski (križarski) ratovi zvijezda, tj. sukobi između (nekih) Budista i (nekih) Karmelićana. Premda je izvornik formalno relativno jednostran (direktor K2), nema razloga nevjerovanju da veći broj podataka nije prilično vjerodostojan. Gđa Modra Galica izdignula se iz mase i našla svoje mjesto u povijesti sprečavanjem svih kulturnih zbivanja u mistu, a osobito u aranžmanu isturene postaje Karmelićana. U tu svrhu, razvila je nevjerojatno dobru suradnju s g. Kirinom zvanim lapsus te pripadnicima MUP-a, koji su se izvještili za munjevite racije, fajrunte i slične tekovine revolucije, usmjerene na kulturna zbivanja u K2.
Čak je primjerice primijetila da se red i mir narušavaju dan prije (bolje spriječiti nego liječiti). Tako je policijska prijava u K2 dobivena dana 14. srpnja za dan 15. srpnja, jer se predviđalo da će nastati neviđena i nečuvena buka, i da će dopušteni vremenski termin biti prekoračen.
S druge strane, pretpostavlja se (K2 Reuters) da Budisti djeluju u potpunoj ilegali, imaju razgranato veleodržavanje frižidera u Kvašklandu i okolnim državicama, a sive eminencije na vladajućim položajima onemogućuju svaku akciju usmjerenu na suzbijanje ovakvih, formalno korisnih pojava. Jer svima bi trebalo biti u interesu da:
· Frižideri postoje (na tu činjenicu primjerice su zaboravili organizatori «Noći Vignja»)
· Frižideri (ako već postoje, trebali bi raditi i ispunjavati svoju svrhu: npr. hlađenje pića, održavanje lednog stanja, itd.).

BLITZ CINESTAR K2 NEWS

K2 je i ove godine po formuli «YUP boje mijenjaju dom», osvanula u novom, pretežno žutom ruhu, možda i da dokažu da Hrvatska nije takva kakvom je nastoje prikazati zlobnici u EU. Odstranjeni su stolovi za biljar te za stolni nogomet, jer su analitičari (I.S.) ustanovili da više zabave ne znači nužno i više prodanog pića, već samo više međunarodnih incidenata, rasnih i klasnih sukoba.
* * *
Osnovana je podružnica Karmelićana u Splitu, vjerojatno s ciljem osiguranja kvalitetnije infrastrukture, te zaštite od ekstremnih pripadnika Torcide.
* * *
Tijekom nastupa slavnog već povijesnog trija Isidor Duncan, Bata Grolex, Šale tipa Marco, došlo je do erozije kvalitete svirke i manjeg osipanja band-a, u stilu banda DISTONAVANJE, ŠPERPLOČA itd. U prijevodu, Marko izdušio, Isidor pobjegao, Grole se izgubio.
* * *
Wayne SR Shane sam razbio 10 Čeha nakon seanse nargila u K1. Hrabro je samostalno, u bjesomučnom trku s manjim zadrškama, progonio desetoricu. Naime, zadrške su bile uvjetovane mogućnošću spoznaje Čeha u stilu «on je jedan a mi smo sami». Međutim, da li osjećaj krivnje (o čemu možemo pitati svećenstvo) - da li utjecaj opojnih sredstava – uvjetovao je činjenicu da su, iako brojčano nadmoćni, nastavili bježati glavom bez obzira. Jedan Čeh čak je poletio preko tamarisa, da vidi kako je tamo.
* * *
Thommy Montenegro kamerom dokumentira bizarnu krađu auto-krpa od strane Zhare's big brothera. Ne raspolažemo konkretnom snimkom, jer novine ne mogu imati filmski attachment.
* * *
Na gornjoj cesti dva su fantoma-presretača (inače domaćeg porijekla) u maskirnim uniformama specijalne policije, naplaćivala kazne turistima koji se nisu pridržavali propisa u vožnji. Ali i ovakve domišljate fantome presrela je regularna policija, te je njihova savjesna djelatnost za dobrobit hrvatskog prometa zakonski sankcionirana.
* * *
Zvijezda «Parlaonice», izvjesni momak named Who Else zvan još i Karamatić, na čudesan je način u vrlo kratko vrijeme napravio put od gnijezda do zvijezda, točnije – od playboya do pedera (homoseksualno biće muškog spola, koje pogrešno poima da minus i minus daju plus). Premda se smatra da su ovakvi ekstremi prejudicirani, navodno postoji fotodokumentacija koja dokazuje oba ekstrema (playboy, homo sapiens).
* * *
Usprkos fascinantnoj konkurenciji, naj-playboy, koji čak nije odlutao u opisani drugi ekstrem kao Karamatić, je slavni Pony, koji je viđen sa 6 Slovenki istovremeno.

BONES BREAKDOWNS (BRUTALNI PRIJELOMI KOSTIJU ILITI DO KOSKE)

U nizu bizarnih prometnih nesreća, Stup in Wigany je obavio lom ruke na motociklu «Yamaha», Yellow Submarine je posuđenom biciklom El Fortea sa superinovativnim hidrauličnim kočnicama spasio možda i život dječaku, a sam načinio salto zamalo-mortale i slomio ruku na 3 mjesta.
* * *
Pojavilo se i par privremenih prekida ovozemaljskog življenja (tko vjeruje u seljenje duša). Neki češki stanovnici se utapaju, a neki Slovenci su pregaženi od strane Dar-Mara, u Piranskom zaljevu na Ponti. Međutim, što je jedna manja ozljeda za jednu tako brojnu naciju s nešto manjim komadom mora ?!
* * *
Flying «Isn't it pine three» (Leteći Dalibor) naletio je u 22 h na gornjoj cesti na Engleza koji je savjesno držao svoju stranu (lijevu), te odletio u orbitu. Trajnost posljedica nije poznata.
* * *





Post je objavljen 31.07.2007. u 17:28 sati.