Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jezerskavoda

Marketing

Kraljica noći (crveno-crna haljina)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
A_Single_Red_Rose


Bili su u braku već sedam godina ...

* * *

Upoznali su se u ponedjeljak, a vjenčali u subotu.
A od ponedjeljka do subote?
Nisu izlazili iz kreveta, nisu silazili jedno s drugoga.

(Ispravak /hvala, Necutako):
Upoznali su se u ponedjeljak ... i vjenčali se u ponedjeljak.
A od ponedjeljka do ponedjeljka?
Nisu izlazili iz kreveta, nisu silazili jedno s drugoga.)


Na vjenčanju su oboje bili blijedi i ispijeni, s velikim crnim podočnjacima.
On je bio u crnom smokingu, s bijelom košuljom i krvavo crvenom kravatom, pa je u toj crno-bijelo-crvenoj kombinaciji, onako mršav i plavokos, izgledao još bljeđi.
Krvavo crvene boje bila je i njezina haljina. Gornji dio - duboko izrezani korzet, a suknja sva u slapu crvenih volana ... Izgledala je poput plesačice flamenka, a umjesto bijelog vjenčanog buketića držala je u ruci crnu lepezu ... Krvavo crven bio je i njezin ruž, pa su joj pune, senzualne usne izgledale poput rane na blijedome licu. Crnu je kosu splela u jednostavni čvor na potiljku, a za uho zatakla najcrveniju ružu ... Tijekom vjenčanja nije skidala pogleda s Njega, a oči su joj bile tako crne da se šarenica stapala sa zjenicom. Imala je trepavice duge i crne, i crne guste obrve, spojene nad korijenom pravilnog, uskog nosa. Obula je najvišlje crvene potpetice koje su se mogle kupiti, a i bez potpetica bila je za glavu višlja od njega.
Nisu djelovali kao skladan par.
Vjenčao ih je matičar koji je, bogato honoriran, pristao održati vjenčanje točno u ponoć, u vrtu nove vile vile koju je mladoženja, dan ranije, kupio. Vila je kupljena zajedno s namještajem i velikim, uređenim vrtom a agencija specijalizirana za luksuzna vjenčanja obavila je sve pripreme.
Dok su mladenci stajali pod slavolukom od crvenih ruža, uzvanici su sjedili u stolicama na rasklapanje, raspoređenima po savršeno održavanom travnjaku, pod jarkom svjetlošću vrtnih svjetiljki. Svi su gosti bili mladoženjini, mlada popisu gostiju nije dodala ni jedno ime. Gosti su sjedili ... i sašaptavali se.

Bogme, ona ima smjelosti ... Odjenuti takvo što za vlastito vjenčanje ...

Nitko ne zna gdje ju je sreo ... Odakle li je samo izronila?
Zamislite, upoznali su se tek prošlog ponedjeljka ...

Vjenčanje u ponoć ... vidio sam svakojakih ludosti, no ovako nešto ...

Čini mi se da je ona starija od njega ...
Starija ili ne, moraš priznati da izgleda ko milion dolara ...
He he, draga moja ... prije će biti da je milion dolara ono što je nju privuklo ...

S takvim obrvama ... mora da je ona pravi zmaj u krevetu ...
A mladoženja je blijed ... ko smrt ...

Ako taj brak potraje dulje od pola godine, bit ću jako iznenađena
...


No, potrajao je ... Sedam godina.
U sedam godina u ljudskome tijelu izmijene se sve stanice, a početna se strast u većini veza i brakova ugasi.
Nakon sedam godina, Njemu se činilo da su još uvijek na oblacima. Još uvijek ju je strasno želio, kao i onog ponedjeljka kad ju je prvi puta ugledao.

* * *


Nakon burnog dana i dobitaka na burzi, ušao je u jedan noćni lokal.
Sjedila je za barom, u crnoj haljini, a raspuštena joj je kosa bila crnja od crne haljine, crna i sjajna, k'o krilo gavrana. Nije nosila ni maskaru ni sjenilo, samo jarko crveni ruž na usnama. Zračila je ljepotom i neobičnom snagom.
Pred njom nije bilo čaše, samo pepeljara. A pušila je dugi tanki cigarilos. Začudio se što tako lijepa žena sjedi sama. Svi su muški pogledi bili u nju upereni no, nitko joj se nije usuđivao prići.
Prije samo pet godina, on se ne bi usudio ni pogledati je, a kamoli joj prići. No, u tih pet godina njegova sigurnost i seksualna iskustva rasla su srazmjerno porastu broja dionica u njegovom portfoliu. Bio je sin jedinac jedne prilično imućne, ne i bogate, građanske obitelji. No, bio je vješt broker, pa je kupovinom dionica stvorio početni kapital, a zatim ga stalno oplođivao i uvećavao. Kupio je veliki stan i skupa kola, roditelje smjestio u lijepu kuću u mirnom predgrađu. Navečer je izlazio, a danju sklapao poslove i umnažao svoj imetak. Imao je više kratkotrajnih površnih ljubavnih veza, uglavnom sa socijalnim leptiricama, ponekom stjuardesom pa i jednom manekenkom. Odijevao se u najboljim buticima, zimovao u Aspenu, no rijetko bi odvojio više od tjedan odsustva s burze. Trošio je racionalno, a zarađivao sve više. Novac se počeo lijepiti na novac, i upravo te godine on je stekao svoj prvi milijun dolara.
Milijun dolara čovjeku daje priličnu sigurnost. I tako se odvažio prići joj.
Piće koje joj je ponudio odbila je. No, na njegovo veliko čuđenje, nije odbila njega. Bilo je nešto u njezinu pogledu, dok joj je prilazio. Oči su joj bljesnule, čak mu se učinilo da se u kutu njezinih punih crvenih usana pojavio maleni, jedva primjetni osmijeh.
S prvim satima nastupajućeg ponedjeljka taksi ih je odveo do njegova stana ... a potom iz stana nisu izlazili do subote. Vjenčali su se u sljedećeg pponedjeljka, nekoliko minuta prije ponoći, i uselili se u veliku vilu koju je on kupio dan ranije. Kupovinu je za njega obavio posrednik, kojega je kontaktirao telefonom.

Dok je telefonirao, ona je dugim, crveno lakiranim noktima prelazila preko njegovih leđa, a zatim su joj ruke prešle preko njegovih prsiju i počele se spuštati prema dnu trbuha ... a čim je spustio slušalicu ...

Seksualna energija kojom je ona raspolagala nije se mogla mjeriti ni sa čim što je on do tada iskusio ... Seksualna energija i seksualna inteligencija. Znala je sve njegove želje i potrebe i prije no što bi ih on osvjestio. Nije imala nikakvih inhibicija . Nikakvih!
Bila je neumorna i nezasitna, a njezina je strast budila njegovu ... Ipak, činilo mu se da njoj nikada nije dosta. U kratkim predasima dok je on nestrpljivo čekao da mu se vrati erekcija, ona je dodirivala samu sebe, a on bi od tog uzbuđujućeg prizora brzo bio ponovo spreman ...
Tih tjedan dana, od upoznavanja do vjenčanja, gotovo da nisu niti jeli niti spavali.
On bi se prisilio nešto pojesti da ne bi izgubio snagu, a zatim bi načas utonuo u san, u njezinu zagrljaju ... No, i kad bi zaspao i kad bi se probudio, nju bi uvijek zaticao budnu.
Iako je tvrdila da je nešto gricnula, dok je on spavao, nije se mogao sjetiti da ju je vidio jesti. A ipak je voljela gricnuti ... njega.
Njen bi se poljubac pretvorio u ugriz, pa je na njegovu vratu, mišicama, butinama i trbuhu bilo mnoštvo modrica ... No, njega su palili ti njezini okrutni poljupci, njemu je bilo žao što će te modrice njihove početne strasti vremenom izblijediti ...
Znao je da će je oženiti, od prvog trenutka, no sumnjao je da će ona pristati poći za njega...

***

Nakon sedam godina braka, još uvijek ju je želio, no znao je da ne može držati njezin tempo.
I uvijek se bojao da ona ostaje nezadovoljena, i hvatao ga je smrtni strah da će postati nezadovoljna ... i da će jednoga dana otići. Ipak, njihova strast, a on je vjerovao i ljubav, još uvijek je trajala.
Unatoč tomu, među njima nije bilo bliskosti. Ona je za njega ostala tajna. Pristao je, prisilio se, ne pitati je ništa. Ništa o njezinu podrijetlu, o njezinoj prošlosti ...
Ona mu je rekla da je imala ozbiljnih problema. Bolovala je od djetinjstva i robovala brojnim fobijama. Nije mogla jesti ako je netko gleda, pa oni nikad nisu objedovali zajedno. Pila je samo vodu, a tvrdila je da jedna jedincata kap alkohola u nje izazove divlje pijanstvo, žeđ koju potom ne može ničim utoliti. Nije željela nikakve kontakte s njegovom obitelji, pa je on u rijetke posjete svojim roditeljima odlazio sam. Nije podnosila sunce, pa nikada nisu bili na plaži, nisu izlazili danju, tek bi nakon ponoći otišli u neki mračni lokal i tamo plesali do zore, kao da su svježe zaljubljeni. Nije mogla rađati, rekla mu je da je rođena s nekom anomalijom maternice koja joj onemogućuje materinstvo, a nije željela niti usvojenje.
Voljela je luksuz, skupu odjeću i nakit, no nije voljela putovanja ni velika društva. On joj je ispunjavao svaku želju i neprestano je obasipao poklonima. Suzio je svoje socijalne kontakte. Dok bi on poslovno izbivao, ona nije izlazila, niti pozivala goste, društvo su joj pravile njezine mačke. Imala je sedam crnih mačaka. Sve su bile zelenooke, sve su bile lude za njom ... A njega nisu podnosile. Mačke su dopremili u kavezima, u njihovu novu vilu, dan nakon njihova vjenčanja, tko zna od kuda. A on, u skladu s njihovim dogovorom, nikada nikada nije pitao gdje je prije živjela, niti s kime. Pristao bi na sve, samo da je zadrži, a ipak je živio u stalnome strahu da mu to neće poći za rukom.

Njezini seksualni apetiti nisu slabili, a njegova želja za njom nadmašivala je njegove mogućnosti. Tijekom sedme godine njihova braka ona je počela patiti od neobične malaksalosti koja bi se pojačavala i periodično kulminirala, obično ponedjeljkom. A svakog ponedjeljka, ona bi pred ponoć nekamo otišla i vratila bi se tek pred jutro. Već je naučio da je ne smije ništa pitati, pa je nije pitao ni gdje provodi noć ponedjeljkom. Pravio se da ništa ne primjećuje. Ona je spavala u svojoj ložnici, a on je imao svoju, insistirala je na odvojenim spavaćim sobama.

Ako budemo spavali u istoj sobi, ja neću moći zaspati. Ne mogu podnijeti pomisao da me netko gleda u snu, pa čak ni ti, Dragi ...

Imala je, naime i tu fobiju – strah strah od toga da je netko gleda dok spava, pa nije mogla usnuti, ako je netko prisutan. Kad bi poželjeli seks, ona bi uvijek dolazila u njegovu spavaću sobu, nikada on u njezinu, jer tamo su na velikom krevetu, na crnim satenskim plahtama i crvenim jastucima, gospodarile njezine mačke.

Žalim, dragi ... rekla je ... no tako su ljubomorne da bi te sigurno izgreble ... A i samo bi nam smetale, dok vodimo ljubav ...

Ponedjeljkom je on uvijek provodio besanu noć ... Osluškivao je da čuje kad će ona izaći, a potom bi tekli dugi mučni sati dok opet ne bi čuo njezine korake na stepenicama ...
Iako nije ništa pitao, zavolio je i taj mučni ponedjeljak, jer nakon njega je slijedio utorak ... a utorkom bi vodili ljubav žešće nego bilo kojeg drugog dana u tjednu, utorkom je ona opet bila strastveno nezasitna i izdržljiva, kao onda kad su se tek sreli.

* * *

Sedma je godišnjica braka pala u ponedjeljak ... taj kobni ponedjeljak.
Popustila je njegovu nagovaranju, pa je pristala da prirede veliki svečani prijem. Za pripremu prijema on je unajmio najbolju agenciju, ona se ni inače nije bavila takvim stvarima. Blijeda i malaksala, povukla se u svoju spavaću sobu dok su kućom defilirali dekorateri, cvjećari, kuhari, somelieri i konobari, a ubrzo je pristigao i čuveni gudački kvartet koji će svirati na proslavi godišnjice.

Kad ju je upitao: Crvene ruže, zar ne? ... samo je kimnula glavom.

I tako je u ponedjeljak, s prvim mrakom, kad su počeli pristizati gosti, kuća blještala u svijećama i mirisala teškim mirisom crvenih ruža koje su visjele sa stropova i ispunjavale velike srebrne vaze na svečano postavljenom stolu.
Ona je bila u crvenoj haljini. Sjedila je, uspravna i prekrasna, na čelu stola i smiješila se gostima. Nadzirala je poslugu, na njezin mig stizala su nova jela i punile se čaše. Njezin je tanjur stajao prazan, a ona bi iz svoje čaše povremeno otpila gutljaj vode.
Počele su zdravice.
Prvo je on nazdravio njoj i gostima. I s tugom je gledao kako ona, dok svi piju najbolje vino koje se moglo kupiti, otpija još jedan gutljaj vode iz svoje čaše.

A onda je njegov otac ustao da nazdravi. Majke nije bilo na svečanosti, umrla je dva tjedna prije toga i svi su gosti pomalo snebivali što proslava nije bila otkazana.

Otac je ustao, podigao čašu i rekao: Tvoja mati, sine ... i tvoja svekrva, snaho, umrla je prije tjedan dana. Popijmo čašu vina, njoj za dušu.
Znam da ne piješ, snaho, no ovaj ćeš puta učiniti izuzetak ... i popiti čašu vina u njezinu čast
.

I inače blijeda, ona je još jače problijedila. Kad je vidjela muževljev molećiv pogled, još je časak oklijevala, duboko je uzdahnula, pa potom kimnula glavom.
Poslužitelj je prišao i usuo vino u njezinu kristalnu čašu.
Dok je čašu prinosila usnama, zavladao je tajac.
Popila je jedan gutljaj, a lice joj se izobličilo, kao da pije otrov. Čaša joj je ispala iz ruke, onesvijestila se.
On je priskočio, podigao je u naručje i odnio u njezinu sobu. Dok ju je nosio gore, po stepenicama, osjetio je kako se njezine ruke čvršće stežu oko njegova vrata i kako joj se usne priljubljuju uz njegovo grlo. Unio ju je u sobu i spustio na postelju.
Otvorila je oči, a njemu se učinilo kako će se utopiti u tom crnom pogledu koji je žario. Gledala ga je s takvom željom da je zaboravio kako mu je puna kuća gostiju. Strgnuo je kravatu, bacio smoking i utonuo u njezin zagrljaj.

***

Gosti su ostali za stolom, zavladala je tišina ... a onda je zasvirao gudački kvartet a poslužitelji su nastavili nalijevati vino i raznositi kolače.

Iako se domaćin nije vraćao, gosti su ostali do predjutro, a tada ih je ispratio njegov otac koji je preuzeo ulogu odsutnog domaćina. Kad je i posljednji gost otišao, njegov se otac, i ljut i zabrinut, popeo stepeništem i zakucao na vrata njezine sobe. Odgovora nije bilo.
Otac je vrisnuo kad je, otvorivši vrata, na crnim satenskim plahtama, među razbacanim crvenim jastucima, ugledao mrtvo tijelo svojega sina, blijedo, ispijeno, prekriveno starim crnim i novim krvavim modricama.

Ona se izgubila bez traga, onako kako je i došla.
Nikada se nije saznalo gdje je nestala .... ona i njezinih sedam crnih mačaka.

***
Za barom, u polutami lokala, sjedila je žena u crnoj haljini, raspuštene kose, crne i sjajne, k'o krilo gavrana. Pred njom je bila samo čaša vode iz koje je polako pijuckala, gutljaj po gutljaj. Svi su muški pogledi bili u nju upereni ... Nitko joj se nije usuđivao prići.
A onda je jedan mlađi plavokosi muškarac ušao u lokal.
Pogledi su im se susreli ...
Bilo je nešto u njezinu pogledu, dok joj je prilazio. Oči su joj bljesnule, čak mu se učinilo da se u kutu njezinih punih crvenih usana pojavio maleni, jedva primjetni osmijeh.



Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Post je objavljen 30.07.2007. u 23:59 sati.