Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/putputujemo

Marketing

Koprivnica

Ovu smo subotu nakon duuugog odlaganja napokon uspjeli posjetiti Koprivnicu. Koliko smo samo puta krenuli... pa je Neo dobio temperaturu ili bi nam se dan ranije netko najavio u goste... ili bi se već nešto treće naišlo... tek toliko da moramo odgoditi izlet.

Sve u svemu... Koprivnca je mali gradić smješten 50 km jugoistočno od Varaždina te 85 km sjeveroistočno od Zagreba. između pobrđa gore Bilogora s južne strane, obronaka Kalnika s jugozapada i močvarnih terena kraj rijeke Drave sa sjeverne strane.
Kroz grad prolazi istoimeni potok po kome je Koprivnica i dobila ime.
S prigradskim naseljima Grad Koprivnica ima oko 31 000 stanovnika.

Na ulazu u grad dočekao nas je natpis (zamisli čuda...)A kako smo se približili Centru prepoznatljivi "Podravka" motivi.I čuvena žlica...Prvo smo napravili krug po gradu. Sliknuli novu bolnicu...I novo izgrađene bazene..

Onda smo se parkirali u Centru i krenuli u obilazak. Mene osobno je najviše fascinirao park u središtu grada. Ogroooman i uređen do posljednjeg detelja.


Ako se pitate što je ovo oko debla na posljednjoj slici... evo zoom...Obzirom na vrućine koje vladaju djeca su osvježenje pronašla u fontani.Kako smo ipak bili u gradu kretanja... sliknuli smo i pokoji spomenik, a čemu drugom u Koprivnici, nego biciklu.Koprivnica je inače grad postao poznat zahvaljujući biciklu, pa ne čudi što se spomenik istome može naći u svakom kutu.I sam centar grada i po ovakvim vrućinama izgleda besprijekorno. Iako je rano poslijepodne (kad smo se mi zatekli na trgu) bila pustoš, ovaj gradić odiše životom, vjerojatno zbog puno zelenila
Sat na zelenoj površini u Centru grada. (U pozadini se vidi cerada na gradilištu, sa reklamom Podravke, kao i na svakom drugom uglu u gradu.)Pogled na Centar iz drugog kutaRučali smo u Podravkinoj pivnici... ugodnom Podravskom ambijentu sa više nego prihvatljivim cijenamaA onda se lagano uputili dalje. Još jedan pogled na fontanu u Centru...Podravsku hižu...I samo još da provjerimo kakvo je vrijeme...Pa naš izlet završavamo posjetom P.R.C.-u.Iskreno, ovdje sam očekivala više od jednog običnog restorana sa uređenim okolišem. Nažalost tamo ne nude nikakve popratne sadržaje. Možda sam ja kriva jer se nisam više raspitala, ali od toliko razvikanog izletišta očekivala sam da barem imaju dječji park i nešto više od sjenica... bar neku sportsku ponudu... ali baš ništa... Možeš samo doći, sjesti i jesti u ugodnom Podravskom ambijentu.
Barem primjedbi na uređenje i prirodu nismo mogli naći.

I još pogled iz restorana prema gradu...I da se mi zajedno posliknemo...Zaključak:
Ako se želite opustiti u prirodnom okolišu, želite malo mira ili samo trenutak opuštanja, Koprivnica je pravo mesto za posjetiti.
Nama se svidjelo.

Post je objavljen 29.07.2007. u 18:08 sati.