Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/damir158

Marketing

Moje bajke 2.0

Dragi dnevniče
Nakon što su prve dvije bajke polučile veliki uspjeh na stranom (i domaćem) tržištu odlučio sam napisati još dvije. Prva je apstraktna priča sa iznenađujućim obratom, a druga bajka je istinita priča.

Bajka 3 : Djevojčica sa "Žiiiik"-icama™

Jednom davno u galaksiji daleko daleko živjela je djevojčica sa žiiiikicama (naglasak na iiii). Bila je zima...nebo je plakalo poput 24-ogodišnje gejše koja je sjela na jastučić s iglama. Ispred kafića "Kompas" okupljala se bogata klijentela. Nasta muk u kafani kad je ušetala ona : Djevojčica sa žiiiikicama. No ona nije obična djevojčica...o ne! O ne, ne. Ona se preselila ovamo kada nije mogla dobiti građevinsku dozvolu za svoju kartonsku kutiju. Od tada posjeduje moć tzv. "žiiiikanja". Priđe šanku koda klizi i jednim pokretom ruke jasno da barmenu do znanja da želi čašicu ljute. Ovaj bez pogovora učini kako mu je naređeno. Ona uzme čašicu i sjedne za svoj stol.

"Jooooooj, dobro smo prošli! Znaš ti tko je to bio?" - upita barmen čovjeka koji je sjedio za šankom.
"Ne." - odgovori on.
"To je bila Djevojčica sa žiiiikicama jebo ti mater svoooju! Mogla nas je žiiiiiik! Joooooj, još se tresem!"

Tada se dogodilo nešto strašno. Pijanac je počeo šlatati Djevojčicu sa žiiiikicama neznajući tko je ona. Barmen je shvaćao ozbiljnost situacije pa je Djevojčici sa žiiiikicama ponudio svoju kćer kao žrtvu. Ona ju je odbila. Glasno se zaderala :"Žiiiik!!" i cijeli kafić je progutala tama. Svi su proveli vječnost u agoniji.

Sad se svi sigurno pitate koja je poruka ove priče. Kao što kaže Televizija : tajna je u okusu.

Bajka 4 : Robin Ud : Mladići iz CKSK

Duboko u šumi, tamo između drveća, skrivaju se oni. Vesela družina iz Centralnog Komiteta Saveza Komunista. Među njima vitak i stasit mladić kose meke poput perja i srca čistog kao platina. Vođa. Junak. Robin! Puno je vremena provodio s Jovankom na "Galebu" i u radničkoj klasi...s radnim ljudima. Robin je volio i puno psovati, nije tajna.

"Sjedni..." - ponudi Robin mjesto svom učeniku nakon što su se svi okupili oko vatre.
"Rado bih sjeo gospodaru ali nažalost - ne mogu." - odbije ga pristojno učenik.
"Nedojebani majmune! Koliko sam ti puta rekao da staviš vazelina na strijelu prije nego ju koristiš? Ha?!? Nego...da se mi vratimo na temu sastanka. Sutra u podne je natjecanje u streličarstvu koje ja moram pohoditi."
"Gospodaru, to je očito zamka!" - prekine ga Mali Jon.
"Znam Jone. Ali ta demokratska đubrad postaje velika prijetnja našem načinu života. Šerif Sranader je nedavno uveo pravo glasa! Zamisli drskosti! Pravo glasa!! Što je sljedeće, sloboda govora? Samo preko mog mrtvog feministički građenog tijela!".

Fratar Eks je sjedio u mraku. Tužna sjena na njegovom licu otkrivala je neodobravanje Robinovih postupaka. Zamišljao je kako će se ustati i spriječiti Robina u samoubilačkom planu ali je bio prepijan da bi govorio. Misao je ostala nedorečena. U međuvremenu se na drugom kraju grada odvijala savršena spletka. Šerif Sranader je pomno raspoređivao stražare za sutrašnji dvoboj. Sve je moralo biti savršeno.
Došao je dan dvoboja. U napetom natjecanju Robin je pobijedio protivnike koji su se krili iza pseudonima HSU i HSS.

"Robine...Vi dođohste!! Straža!! Držite ga!!" - zaderao se zli šerif Sranader.

Uhvatili su Robina i odveli ga u tamnicu. Mučili su ga i odlučili da će ga sutra pogubiti pred čitavim gradom. Na dan pogubljenja Šerif je dao Robinu još jednu šansu :

"Prijeđi na tamnu stranu i pustit ću te."
"Nikad!" - odlučno odgovori Robin.
"Zašto Robine?"
"Srce je na lijevoj strani moj mali zdepasti prijatelju...srce je na lijevoj strani..."

Pogubili su ga. Nakon dekapitacije egzekutor izvadi Robinovu glavu iz košare i okrene je prema seljacima. Svjedoci kažu da je imao izraz lica kao 17-ogodišnja Libanonska kurva koja je upravo dobila svoj prvi kurac. Bravo Robine....bravo!
(tekst sponzorirao SDP)


Znam da ove dvije bajke možda nisu za malu djecu i neki ljudi će malo teže shvatit poruku ali postoje i oni koji me bodre od početka.

Djevice od Guadalupea...pomozi mu!

Evo ga Eduardo....moli se Djevici od Guadalupea da napokon dobijem Nobelovu nagradu za bajku. Hvala ti Dudu!! Hvala ti od srca prijatelju.....


Post je objavljen 29.07.2007. u 17:18 sati.