Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/potravljeselo

Marketing

Ante posjetio Antu


Naš mještanin, Ante Kotromanović, uputio se, kako čitamo, u posjet najčuvenijem hrvatskom ratniku i uzniku, generalu Anti Gotovini.
Evo što donosi portal Net.hr:

Image Hosted by ImageShack.us
Ante Kotromanović, umirovljeni stožerni brigadir i predsjednik Savjeta za branitelje SDP-a, prošlog je tjedna bio u posjetu generalu Anti Gotovini u pritvoru u Scheveningenu.

Večernji list je doznao da je Kotromanović pripreme za odlazak u Nizozemsku držao u najvećoj tajnosti.

"Mi smo stari prijatelji, a što prijatelji kažu jedan drugome, to nije za novine. To nije politika i ne smije biti dio bilo čijeg političkog djelovanja", izjavio je Kotromanović.

Smatra da bi iznošenje detalja njihovog četverosatnog razgovora moglo biti krivo protumačeno, pa čak i kao njegovo skupljanje političkih poena na prijateljstvu.

Istina je da sam bio kod Gotovine u Sheveningenu. Bio je to susret na obostrano zadovoljstvo. Mi smo prijatelji, i bilo mi je izuzetno drago što me se sjetio", vrlo šturo je rekao Kotromanović, upitavši nas kako smo uopće doznali da je putovao.

"Razgovarali smo o svim temama, o kojima i inače razgovaraju prijatelji koji se dugo nisu vidjeli. A mi se nismo vidjeli i predugo. O politici nismo prozborili niti riječi, to nisu teme koje nas povezuju. Čak nismo komentirali suđenje Rahimu Ademiju i Mirku Norcu. Jednostavno, ja tada nisam ni znao što se u Zagrebu događa. Moram reći da se Gotovina drži jako dobro, vedar je pa smo se tijekom višesatnog susreta dobro nasmijali", rekao je Kotromanović i nastavio:

Image Hosted by ImageShack.us
"Prisjećali smo se nekih situacija iz svakodnevnog života. Ništa više. A to javnosti nije zanimljivo. Odnosno, ne bi trebalo biti interesantno. Rekao mi je da puno čita i da sportom krati vrijeme u pritvoru. Raspitivao se i o našim suborcima iz zbornog područja Split.

Pitao je za sve, od vojnika do zapovjednika, gdje su, što rade, kako su... Nakratko smo se, u razgovoru, dotakli i njegove situacije, ali vrlo kratko i o tome ne želim govoriti.

"Reći ću samo da će Gotovina podjednako dobro prihvatiti odluku suda, bila ona takva da ga se do početka suđenja pusti iz pritvora ili ne", rekao je Ante Kotromanović.

Na pitanje je li razgovarao s Gotovinom o eventualnoj situaciji da mediji doznaju za njihov susret u pritvoru, Kotromanović je rekao kako mu je Gotovina odvratio da mu je svejedno.

"Ali upozorio me da bih ja mogao imati političke štete od toga da se za susret dozna u Hrvatskoj", rekao je Kotromanović Večernjaku.


Post je objavljen 28.07.2007. u 19:44 sati.