Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/1971

Marketing

Zarada na blogu i internetu

Dobio sam ovih dana e-mail sa stranice Xclaim. Vjerojatno ste to dobili i vi.

Prije no što vas obuzme euforično raspoloženje potaknuto mogućnošću zarade preko bloga, pročitajte nekoliko činjenica iz prakse.

Google oglase imam na svojim stranicama (na 10 stranica ukupno) od 16. veljače ove godine. Dosadašnja zarada mi je 10,54 $.
Ne, nisam na svih 10 stranica oglase imao od početka. Prvo sam ih stavio na 2-3 stranice s manjom posjetom. Odnedavno su i na blogu, te na trenutno slabije posjećenom portalu o kamionima kojeg vodim zadnja dva mjeseca.

Na svim tim stranicama (a samo blog i kamioni imaju konkretniji posjet) imam 300-400 učitanja stranice dnevno, ili nekih 150-200 "unique" posjetitelja.

Da bi bar malo konkretnije zarađivali oglasima, računajte da trebate 1000-2000 "unique" posjetitelja dnevno. Da bi to imali, morate imati atraktivan sadržaj. Na atraktivnom sadržaju trebate RADITI. Rad uložen da bi napravili nešto dovoljno zanimljivo vrijedi barem dvostruko (trostruko, četverostruko) više nego što ćete zaraditi tim kapanjem centi.

Dakle, ništa od toga. Ne vjerujem da će Xclaim biti mnogo izdašniji od Gugla.

Zašto ja imam oglase na stranicama? Da mi kroz godinu dana zarade za novu godinu hostinga i domene, a za to vrijeme se možda pojave konkretni sponzori spremni zakupiti bannere. Samo to je konkretna zarada, i također iziskuje puno truda i rada. Jer vam nitko neće zakupiti mjesto za oglašavanje na praznoj stranici bez posjeta.

Toliko o zaradi na internetu.

Post je objavljen 26.07.2007. u 19:34 sati.