Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/unrealfilmovi

Marketing

Spawn (1997)

Trailer
Režija: Mark A.Z. Dippé
Scenarij: Todd McFarlane,Alan B. McElroy,Mark A.Z. Dippé
Uloge: Michael Jai White,John Leguizamo,Martin Sheen,Theresa Randle,Nicol Williamson,D.B. Sweeney,Melinda Clarke...
Žanar: Akcijski, Fantasy, Horror
Imdb
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Priča: Al Simmons, vojnik-ubojica, je izdan od strane tajne vladine agencije, na čijem čelu je čovjek po imenu Jason Wynn. Wynn zapovijeda svom glavnom ubojici Svećeniku da ga eliminira. Nakon što Simmons umre, tamne sile ga odmah prebace u Pakao, gdje mu Malebolgia, demonski vođa vojske Pakla, nudi faustovsku pogodbu. Ukoliko Simmons postane njegov vječni sluga i vođa vojske Pakla u Armageddonu, omogućit će mu se povratak na Zemlju kako bi vidio svoju voljenu suprugu, Wandu Blake. Simmons prihvaća ponudu i transformira se u Hellspawna, Malebolgia-inog slugu u nekroplazmičnom odjelu, koje ne samo da je živo, dišuće stvorenje, već je i jedina stvar na cijelome svijetu koja ga želi štiti. Pri povratku među žive Simmons saznaje kako je pet godina prošlo od njegove smrti. Wanda se preudala za njegovog najboljeg prijatelja Terrya i živi životom koji je on oduvijek htio. Prateći put svog novog života on nailazi na neobičnog demona Violatora, po izgledu nalik klaunu, koji želi Spawna (tako Violator zove Simmonsa) odvesti putem koje vodi k zlu. Violator ima plan da Spawn ubije Wynna , jer bi time Spawn pokrenuo Armageddon(kraj svijeta). Spawn radi baš po Violatorovom planu i pokušava ubiti Wynna ne znajuči da će nastat Armagedon. Samog Spawna na pravu put pokušava uputiti misterioznog starca po imenu Cogliostro koji ga, kao kolega Hellspawn, uči kako da ovlada svojom energijom koja je vrlo rapršena.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
O filmu: Film Spawn je zapravo filmska adaptacija istoimenog lika iz stripa kojeg je kreirao Todd McFarlane. Nisam nikad čitao strip ,pa ne znam dali film vjerno prati strip. Film je režirao Mark Dippé (bivši animator tvrtke "Industrial Light and Magic"), čovjeku nije uspjeo kao redatelj u filmskom svjetu zbog neuspjeha ovog filma, nakon Spawna napravio je dva filma za tv produkciju i zabavan Frankenfis koj je izašao direktno na dvd. Ako se mene pita čovjek je napravio dobar posao u vezi ovog filma , posebno kod akcijskih scena. Glavna uloga Spawna pripala je Michael Jai White-u, kojeg jedino znam kao negativca iz Universal Soldier: The Return i glavnog lika u Undisputed II: Last Man Standing. Makar je glumac nepoznat odglumi je Spawna vrlo opako. Od glumaca dajem pohvau još John Leguizamo koj je glumio negativcu u filmu. Sama priča i scenarij imaju kikseva ,no nisam uzeo to kao veliki minus jer se radi o filmu po stripu. Sam lik Spawna i njegove moći su svakako cool. Negativac je u filmu isto dobar i jako komičan , no ipak je bilo malo pretjerivanja što se tiće humora negativca. Neke stvari od negativca su bilasmješne ,ali su bile i malo preblesave pa mi se film čino kao parodija u nekim trenutcim. Film je krcat sa dosta specijalnih efekata, mnogi su smatrali da su specijalni efekti za to vrjeme bili odlični,a ja nisam bio impresioniran efektima s obzirom na dosta pohvala. Od mnogih specijalnih efekata me boljela glava ,no efekti mi nisu uništavali zabavu film sve do kraja gdje se završna borba odvija u paklu , a problem je da pakao izgleda kao neka igrica iz Playstationa 1, pa nisam moga uživati u fajtu zbog jako loših efekta. Film ima dobar rock ili heavy metal(ne mogu se više sjetit) soundtrack u pozadni za vrjeme nekih trenutaka.

Spawn nije pametan film i krcat je sa dosta specijalnih efekata koji danas izgledaju loše , ali je zato zabavan film sa puno dobre akcije, cool antijunakom i komičnim negativcem. Radi se o jako zabavnom filmu i ništa više.

Ocjena 4/5


Post je objavljen 26.07.2007. u 09:24 sati.