Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/unrelmovieworld

Marketing

Gremlins 2: The New Batch (1990)

Trailer
Režija: Joe Dante
Scenarij: Charles S. Haas
Uloge: Zach Galligan,Phoebe Cates,John Glover,John Glover,Robert Prosky,Robert Picardo,Christopher Lee...
Žanar: Komedija, Horror, Fantasy
Imdb
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Priča: Par godina nakon nezgode sa gremlinima, Billy i Kate su se preselil u New York gdje rade za Clamp medisku kompanju. U međuvremenu Gizmov prijašnji vlasnik je umro i Gizmoa su zarobili za genetska istraživanja u jednom djelu Clamp zgrade. S vremenom Gizmo se smoći i stvori nove vrste gremlina. Gremlini su ovaj put puno jači, napredniji, neki gluplji ,a neki pametni i neki sa specifičnim sposobnostima , no postali su još gori i rade svinjarije u cjeloj zgradi. Ako Gremlini izađu van iz zgrade za vrjeme mraka, biti će novi pakao u New Yorku.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

O filmu: Rjetko kada mi nastavak uspije biti bolji od orginala, ali Gremlins 2 je nekak uspjeo. Režiju je opet odlično obavio Joe Dante. Od glumačke ekipe iz prošlog filma imamo Zach Galligan koj ponavlja ulogu Billya,Phoebe Cates koja ponavlja ulogu Kate i još par glumaca. Likovi iz prošlog djela su ok , a neki od novih likova su dosta odbojni i nije te briga za njih , srečom nisu uništili dojam filma. U dvojci se gremlini brže pojavljuju nego u orginalu i ima puno više zabavnih scena s njima. Gremlini ovaj put imaju malo drukćiji dizaji(bodlje na leđima,jedan ima zube kao bugs bunny i neki su zelenkasti), no novost u vezi njih je da za vrjeme filma u laboratoriju prčkaju po kemikalijama i time dobijaju nove sposobnosti. Imamo različite specifične gremline : imamo gremlinpauka, gremlinšišmiša , gremlina koj je fantom iz opere, retardiranog gremlina koj postane zubar,našminkanog ženskog gremlina ili gremlina transfestita(ne znam za spol), elektro gremlina, gremlina kojem raste povrće na faci i neka vrsta gremlin koj je pametan kao Einstein. Humor je u ovom djelu jako povečan i blesav da je film postao parodija i meni to baš ne smeta. Humorj je dosta djetinjast tipa Looney Tunes( čak je početak filma Looney Tunes zezancija i redatelj je kasnije napravio Looney Tunes film) , no ipak sam se smijao i uživao u humoru. Ima dosta dobrih gegova koji se zazaju na temu Batmana, početna scena na Looney Tunese, Ramba, pojave Hulk Hogan ,čak se na trenutak zezaju na orginalan gremlin film i dosta toga. Scene napada gremlina su bolje nego u prošlom djelu i ima ih više.

Gremlins 2 je zabavniji,bedastiji, smješniji i malo bolji film od orginala . Nekom se sigurno neće svidjet film zbog pretjeranog humora naprema orginalu, ali mislim da će većina ljudi moči uživati u drugom djelu.

Ocjena 5/5

Post je objavljen 24.07.2007. u 10:07 sati.