Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rakijajezakon

Marketing

Perpetum mobille

Ok, za one koji neznaju što bi Perpetum mobille trebalo značiti, to je motor (bilo što što može vršiti rad) koji ne troši apsolutno nikakvu energiju osim one koju smo uložili u njegovo pokretanje.

Primjeerice, zamislite motor automobila koji će koristiti nešto energije za pokretanje, a dalje će raditi i neće trošiti ni kapi benzina.

E pa, onda kako to konstruirati...

Za konstrukciju takve vrste motora potrebno nam je sljedeće:
Mačka, kriška kruha i džem.

Zatim, ako uzmemo pravilo da se mačka uvijek dočeka na noge i Murphyjev zakon da kriška kruha namazana džemom uvijek pada na namazanu stranu, kao zakone fizike, to jest da se ne može dogoditi ništa drugačije od toga, onda je konstrukcija moguća na slijedeći način:

Na mačkina leđa pričvrstimo kruh namazan sa džemom na leđa i oboje ih bacimo sa balkona. Kako na snagu stupaju dva prije definirana zakona, počet će se međusobno poništavati, tj. mačka i kruh sa džemom će se početi vrtjeti oko točke dodira kruha i mačkinih leđa na beskonačno maloj udaljenosti od tla.

I tako u pokretanje takvog motora smo uložili samo energiju koja je bila potrebna da namažemo kruh, pričvrstimo ga mački na leđa, podignemo ih i bacimo zajedno sa balkona.

Odo se ja sada javiti za nobelovu nagradu i nakon toga kad se zaradi mnoštvo novaca , kupuje se kupuje motor , auto i grade apartmani i hotel za moju seku...

ALA HOMO ČA POPIT!!!party!!!


Post je objavljen 20.07.2007. u 19:08 sati.