Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Teorija relativnosti dobija novu dimenziju

Milan Bandić, photo by Goran Vugrinec - Jutarnji list
Neki dan smo pisali o dvije sankcionirane službenice gradskog poglavarstva koje su počinile neoprostivu grešku ispisivanja nekakvog ugovora s podacima bivšeg ministra kulture Vujića, umjesto sadašnjeg Biškupića. Iako nije bilo nikakve konkretne štete, službenice su bile kažnjene jer se „takvi propusti ne smiju dešavati“. Ni mjesec dana kasnije, dogodio se pravi skandal u koji se čak umiješalo i ministarstvo, ali ne kulture već graditeljstva. Radi se o skandaloznom načinu na koji se pokušao progurati novi GUP grada Zagreba.

Razlika između prvog i drugog slučaja je vidljiva, ne iz aviona, već iz svemira. Dok je u prvom slučaju stradala nečija taština i nekoliko listova papira u drugom slučaju zamalo je stradao životni prostor stanovnika grada Zagreba i to na način koji je nepovratan. Kao kruna svega, stradavanje tog prostora bilo bi nezakonito i to potaknuto iz institucija koje su tu da provode zakone i brinu se da je sve po zakonu.

Što mislite kako je Bandić ovog puta reagirao kad je čitava skupina ljudi koji žive na grbači zagrebačkih poreznih obveznika, blago rečeno, pogriješila? Ako bi se rukovodili slučajem dopisa za ministarstvo kulture, trebalo bi letjeti bar desetak glava. No to se nije desilo. Kako prenosi Jutarnji list Bandić je doslovno izjavio slijedeće: „Sankcija neće biti zbog toga što propusti nisu napravljeni namjerno

Ispada da su dvije službenice prilikom pisanja dopisa namjerno napisale krivo ime, dok su ovi koji su pogodovali građevinskoj mafiji sve to radili slučajno. Eto… Bandić je govorio… radujte se zagrepčani, sve je pod kontrolom SDP-ovog poštenjačine i pravednika Milana Bandića. I ne zaboravite da ga slobodno možete pljunuti ako ga vidite, jer tako je ON rekao.

Post je objavljen 19.07.2007. u 09:11 sati.