Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kuzushi

Marketing

ANALITIČKI SPORT i sitnica

Image Hosted by ImageShack.us
Shot at 2007-07-18


Ovaj dijagram nastao je empiričkom metodom i sluzi isključivo kao aproksimacija uloženog dobivenog u oblikovanju tijela ali i općenito u sportu. Premda natjecateljskom sportu čitavu sliku može promijeniti namještanje rezultata, ozljede ili jako loša pripremljenost suparnika.
Rezultati pomicanja vlastitih granica uglavnom se ponašaju približno po ovakvoj krivulji.
Koja u principu znači sljedeće: da bi se postigla i održavala solidna forma, vidljiva i superiorna u odnosu na čovjeka koji se ne bavi sportom potrebno je uložiti jedinicu napora. A da bi se postigla vrhunska forma, koja u očima običnih vježbača izgleda samo malo bolja (npr smanjivanje vremena sa 100m za 11s na 100 metara ispod 10s ) potreban je sav trud i volja koju osoba posjeduje.
Tako se često čuje od razno raznih osoba « ja da ubacim trening više bio bi isto takav ako ne i bolje». Nažalost ne bi, bio bi možda i lošiji ako ne bi imao adekvatnu prehranu i dodatke, a često su moguće i ozljede ljudi koji prenaglo prelaze na jako intenzivne treninge. S druge strane tvrdim da svaka osoba koja poželi može ostvarivat fantastične rezultate i da se gotovo sva ograničenja mogu prevladati ali ne prenaglo. Potrebna je adaptacija tijela na velike napore. Ali uz dovoljno truda sve je moguće a koliki je taj trud, vidi se iz dijagrama.


Eto ovo je kratak više analitički post o trudu potrebnom za vrhunske rezultate koji ne moraju biti nužno i zdravi ili primamljivi svakoj osobi.

A s obzirom da nisam dugo nista napisao da bacim i kratak popis procitanih knjiga za vrijeme mirovanja bloga, pa ako koga zanimaju preporuke sta dobro citati ovo ljeto evo ga:

Otkrio sam spanjolskog pisca Arturo Perez-Reverte i procitao dva njegova romana: "ucitelj macevanja" i "slika flamanskog majstora"

I odradio dobar dio djela Johna Grishama:

"obojena kuca"
"cudotvorac"
"kralj miljunskih odsteta"
"odmetnuta porota"
"posrednik"
"partner"
"tvrtka"
"posljednji odvjetnik"




Post je objavljen 19.07.2007. u 07:48 sati.