Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kogo

Marketing

Jednostavni pileći saft/gulaš

Iako je vrijeme pripremanja nešto dulje od mojih omiljenih pola sata, ovo mi je jedan od najdražih recepata jer kad obavim osnovnu pripremu, ostatak kuhanja odradi sam šparet.


1 luk
žličica crvene paprike
nešto piletine (dijelovi s kostima - batci, zabatci i slično)
pola paketića graška (ili konzerva) ili smrznutog "povrća za juhu"
vegeta, sol
papar

tjestenina (ili njoki, žganci, knedle, pire-krumpir, popečci od kruha i slično za prilog)

Luk nasjeckati i popržiti da uvene, dodati žličicu crvene paprike (najbolje ljute) i pržiti uz miješanje oko minute da se aroma "probudi" i lijepo zamiriše. Uliti vodu i dodati meso te zakuhati. Dodati žlicu vegete i pokolopiti te smanjiti vatru da krčka stalno, ali ne preljeva se iz poklopljene posude (može se namjestiti poklopac malo otškrinut` ukoso). Sad navijte alarm za 45 minuta i možete potpuno zaboraviti da nešto kuhate. Kad zazvoni alarm, ubacite grašak i/ili povrće za juhu i dotjerajte okus sa malo soli i papra.

Ako kuhate prilog, sad je vrijeme za pripremu, a ako vam se ni to ne da onda u saft ubacite dvije šake sitnije tjestenine. Tko voli, može ga malo zgusnuti sa dvije žlice brašna razmućene u malo vode. Kako god bilo, saft kuhajte još 15 minuta i onda ga možete pojesti ;-))

Iako ima mnoštvo priloga uz koje se može poslužiti ja ovo najviše volim uz par debljih kriški svježeg kruha i narezani paradajz.

Dobar tek!


Post je objavljen 18.07.2007. u 10:10 sati.