Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nataly14

Marketing

evo malo belly dance-a...

evo, kao što znate (ili neznate), ja se trbušnim plesom već bavim 6 mjeseci, i jako sam zadovoljna. to je tako odličan senzualan ples. uživam.
evo jedan tekst o trbušnom plesu da razbijete sve predrasude. preporučam pročitati.

Trbušni ples, oličenje istočnjačke egzotike, sve je prisutniji i kod nas. Osim što žele okusiti djelić istočnjačke tradicije, žene se na ovaj ples, kao jednu vrstu rekreacije, odlučuju i iz zdravstvenih razloga. Zvuči nevjerojatno, no trbušni ples izvrsno oblikuje tijelo, jača mišiće cijeloga tijela i podiže samopouzdanje.
Na Srednjem istoku, još za začetaka islama, obitelji su živjele u odvojenim domaćinstvima. Muškarci su živjeli na jednoj, a žene na drugoj strani kuće. Riječ harem, koliko god ju mu povezivali sa sobama u kojima su polugole žene plesom zavodile sultana, odnosi se na dio kuće u kojem su žene živjele i obavljale svakodnevne poslove (odgajale djecu, kuhale, spremale…)
Riječ 'harem' dolazi od riječi 'haram', što znači zabranjen – muškarci nisu bili dijelom obitelji u pravom smislu riječi i ulazak u 'ženski dio kuće' bio im je zabranjen.
Te bi iste žene za obiteljskih i tradicionalnih slavlja održavale svoje zabave bez prisutnosti muškaraca.
Nakon obavljenog posla i služenja obroka muškarcima žene bi se okupljale u kući neke od sestara, prijateljica ili baka i na tim neformalnim zabavama plesale jedna drugoj, štujući boginje, simbole majčinstva i općenito žensko biće. Ples je bio odraz spontanosti, a ne zadana forma.
Ovim plesom žena prije svega stekne samopouzdanje, zavoli svoje tijelo i uživa u njemu.
Dok plešete rade vam svi mišići tijela i nakon nekog vremena vi upravljate mišićima, a ne oni vama.
Iako naizgled jednostavan, ovaj ples 'zahtijeva puno kondicije i dobru razgibanost tijela.
Osim što jača mišiće i učvršćuje kralježnicu trbušni ples odličan je način za izbacivanje stresa, jačanje samopuzdanja i tjelovježbe kod trudnica. Naime, kod vježbanja trbušnog plesa trbuh se dijeli na tri dijela – gornji, srednji i donji. Plesnim razgibavanjem donjeg dijela trbuha poboljšava se cirkulacija u genitalnoj zoni i elastičnost maternice što dodatno olakšava porod i čini ga manje bolnim.
Na kraju, važno je spomenuti koliko ovaj ples, kojim su žene prije slavile dar rađanja i života općenito, jača osjećaj samopouzdanja. Plešući, žene se osjećaju lijepima, osjećaju svoj seksipil i uživaju u njemu, uživaju u svom tijelu, zavole svoje tijelo i nauče živjeti s njim.

tekst: t-portal

aha, jeste čuli to? stvarno zanimljivo....


evo, ovo je cura koja nas podučava.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

ovo je isto ona - dok izvodi nagib.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

htjela bih vam stavit i video kako pleše, ali neznam kak da to napravim..... mogu dobit neki savjet...upute..?

kissssss

Post je objavljen 14.07.2007. u 22:41 sati.