Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/majortom

Marketing

Timbilding

Timbilding je naziv popularne aktivnosti tvrtke čija je namjera poboljšati učinkovitost, odnose među ljudima, razinu komunikacije i sl.
Osobito je popularan među pomodnim zagrebačkim tvrtkama, zato što je Zagreb jedan od vodećih, ako ne i vodeći svjetski centar pomodnosti.
Sve je tamo udešeno tako da ukoliko želite biti dio nekog socijalnog kruga morate pažljivo igrati igru pomodnosti, odnosno pratiti osjetljivi ekvilibrij in i out aktivnosti, tako da se ponašate maksimalno in i minimalno out.
Ako to uspijete onda imate velike šanse da vas i vašu tvrtku smatraju uglednim članom socijalnog i poslovnog kruga kojem pripadate ili želite pripadati.

Tako kaže teorija.

Praksa kaže da se većina zaposlenika u pomodnim zgb tvrtkama međusobno ne podnosi i svako bi sjebo kolegu u sklopu vlastitog uspona po skalama hijerarhije, sam tak.
Tako da timbilding zapravo predstavlja dodatnu slobodnu aktivnost koja pomaže tihom ili manje tihom ratu za moć unutar kolektiva.
Svi koji misle suprotno obične su budale i lososi naivci (losos je naivac jer pliva uzvodno da bi bio pojeden od strane medvjeda).

Čitav ovaj nezanimljiv uvod pišem zato što je jučer naša mala Manufaktura koja broji 4 (uskoro 5 ljudi) otišla na timbilding!!!
Na timbilding smo otišli nas trojica, partneri-suvlasnici, jer ne pada nam na pamet dijeliti slobodno vrijeme za zaposlenicima, također našim prijateljima. O ne!

Timbilding se sastojao od odlaska u Ferarru na koncert grupe Arcade Fire, jednog krivog skretanja na autoputu kraj Padove, oko 14 piva, 2 kutije cigara, komunikacije sa mladim parom Talijan-Belgijanka koje smo fascinirali našim poliglotstvom, 3 panina 4 i po eura svaki i još neke sitnice na pumpi u 3 ujutro.

I to je to!
I to je dobro.

Zadovoljan sam našom malom tvrkom!

Uspjeli smo podijeliti neke fine emocije, nismo prozborili riječi o poslu, odnosima unutar posla, unaprijeđenju aktivnosti, planovima. I dalje smo normalni ljudi koji zajedno rade a mogu zajedno otići na timbilding bez da išta novo naprave. Jeeeeeee, velik je to uspjeh!

Jednaki smo kao i prije timbildinga, jednaki kao i prije 18, 19 godina koliko se poznajemo.
To je pravi timbilding, jednostavno piti pivo, gledati koncert, vratiti se kući.
To je moj i naš timbilding - Ništa, dokaz da je slobodno vrijeme upravo to - slobodno vrijeme.

Zanima vas Arcade Fire? Hehehehe....
Fakof, ovo je tekst o timbildingu!

Post je objavljen 12.07.2007. u 16:54 sati.