Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/berix

Marketing

Matrix

Već neko vrijeme želim pogledati nanovo film Matrix. Nije ga bilo u DVD klubu, pa sam ga odlučio kupiti. Ionako mi spada u top 10 filmova svih vremena, zaslužuje da ga kupim. I tražio sam ga na raznim mjestima u Rijeci, ali uzalud. Pa me sudbina odvela u Trst gdje sam našao taj film. I krenuo sam ga gledati i pitam se: što li je bolje - biti rob u Matrixu i živjeti u iluziji jednog normalnog života ili prestati biti rob u Matrixu i vidjeti stvarno gadnu stvarnost... Jer za sve ljude u filmu Matrix njihova iluzija je za njih bila prilično stvarna i neovisno o tome što je objektivna stvarnost bila takva kakva je, oni su živjeli svoju relativnu stvarnost. Živimo je i mi, svatko živi neku svoju stvarnost i nagađa kakva je objektivna stvarnost. Nagađam i ja, s time da je moja vizija objektivne stvarnosti nešto puno ljepše od ove iluzije koju živim. Za razliku od filma Matrix gdje je to bilo obrnuto. Nastojim ne živjeti u oblacima i prilagoditi se "stvarnosti" koliko mogu. No ta "stvarnost" je isto vrlo relativna. Ali iskreno, puno mi je draža takva relativna stvarnost nego li ona objektivna iz filma Matrix.
Naravno, cijelu tu priču sa filmom Matrix doživljavam na jedan drukčiji način i ne tako doslovno. Smatram da mi i jesmo dio jednog matrixa, ali vjerujem da smo dio toga svojom voljom na razini duše i da je taj matrix zapravo jedan aspekt puno ljepše objektivne stvarnosti.
Po meni, matrix je jedan ogroman holodek gdje duše biraju razna iskustva. I tako mogu reći na temelju promatranja da je Berixova duša izabrala u ovom periodu života jedan žestoki ritam na poslu gdje Berixovo tijelo/um radi od 9 do 18 skoro bez pauze. Trenutno um ima jako puno volje za takvim radom - mentalno je prilično uzbudljivo, nadam se samo da će i tijelo izdržati taj tempo. wink
Ali i ako ne izdrži, ionako je to samo program u holodeku koliko god se on činio stvaran...

Post je objavljen 12.07.2007. u 08:51 sati.