Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/varuker

Marketing

TAMPERE SuperStars

koga zanima danas na netu može naći hrpu starih bendova kaj nikad nisu potpisali za neku izdavačku kuću i zato su s vremenom zaboravljeni. Njihova imena se danas spominju samo usput i teško bute negdje našli njihove kazete, majce, beđeve, prišivke i takva sranja. Zato su bendovi kao Tampere SS, Treblinka, W.D.M., Protesti, Järjestyshäiriö, Purkaus, Kolmas Päivä, Poikkeustilla, Destruktions, Kansan Uutiset, Vakivaltaa, Sorto, VMTK, i M.A.P. za mene istinski heroji tvrdokornog panka. Ovaj članak govori o Tampere SS ali je ujedno i posveta svima njima.
bend su 1982. osnovala četiri mlada pankera iz Tamperea i bilo im je valjda fora da svi osim basista imaju slične nadimke i u božju mater jedva sam pohvatal koji je koji, dakle- Mako - vokal, Miki- gitara, Make bubanj i ta crna ovca Juha na basu. Početkom 83' su izdali demo ep Kuollut & Kuopattu kaj u prijevodu znači mrtvi i pokopani. Na ploči je šest stvari a muzika se može opisati kao klasično finsko hardcore bjesnilo pod utjecajem ranog Disordera i Chaos UK. Drugi ep 'Sotaa' (rat) iz iste godine zvuči nešto normalnije i nastala je valda nakon slušanja prvih ploča od Varukersa.
Počeli su dosta svirat i okolo izvan Tamperea tak da su se krajem godine našli na onoj legendarnoj kompilaciji 'Hardcore '83' Propaganda Recordsa. Prva dva albuma su si izdali sami tak da bi sad dalje bilo normalno da su potpisali za Propaganda Records i nastavili svirat e ali ne. Crna ovca Juha je otišo svirat u Tuomittujen Juhla (to je bio možda jedini finski bend kaj je brijo na Crass) i bend se zato raspao jer nisu htjeli mjenjat članove. Mako je otišo pjevat u CNT a Make i Miki su završili u Riistetytu i to baš na onoj zadnjoj turneji kad se Riistetyt isto raspao. Posle su svirali zajedno još u Holy Dollsima i Pyhät Nuketu.
Iako su momci zajedno snimili samo dvije ep ploče ipak su u svoje vrijeme bili dosta utjecajni a krajem 90tih Havoc Records je napravio reizdanja njihovih starih ploča pa je dosta ljudi bar naknadno čulo za njih

na snimci su dvije stvari - Painajainen Olohuoneessa i Mita Tapahtuu sa 'Kuollut & Kuopattu' ep-ja, snimka je užasno loša al to je jedina koju se može naći pa ju vrijedi pogledat


evo metnul sam na rapidshare pa ko hoće može si tu skinut oba albuma od Tampere SS

Post je objavljen 12.07.2007. u 01:07 sati.