Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/unrelmovieworld

Marketing

Creepshow 2 (1987)

Trailer
Režija: Michael Gornick
Scenarij: Stephen King,George A. Romero
Uloge:Domenick John, Tom Savini, George Kennedy, Philip Dore, Kaltey Napoleon, Maltby Napoleon, Tyrone Tonto...
Žanar:Komedija ,Fantasy ,Horror,Sci-Fi
Imdb
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Velik sam fan Sf, fantasy Horrora iz 80tih. Jednostavno obožavam taj žanar. Nisam gledao prvi Creepshow,ali sam sada pogledao dvojku. Sam film se sastoji od tri epizode, a ja jako volim takve filmove tipa Heavy metal koji imaju više priča u jednom filmu. Same epizode su napisali majstori Horrora Stephen King i George A. Romeo , a režirao je nepoznat redatelj Michael Gornick koj je prije toga snjimio horror serije "Tales from the Darkside". Evo da krenem s recenzijom
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Prva epizoda- Old Chief Wood'nhead
Stari bračni par vodi malu trgovinu za drvenim kipom indijanskog poglavice u šugavom umrlom naselju koja polako odumire, a prodaja sve lošije ide. Uskoro se pojavljuje poglavica koji im ostavlja dragocjenosti kao naknadu dok ne dobiju novce. Kasnije se pojavljuje mlada banda koja ih opljačka i ubije, a kip indijanca oživi i kreće u nemilosrdnu osvetu.
O epizoda: Zabavna i simpatična mala pričica o osvet. Sama tri killa na kraju su dobro izvedena sa make upom Tom Svina. Negativac je cool i vrlo smješan po meni, mislim indijanac sa puškom koj misli da če zbog svoje duge kose postati zvjezda u filmskom svjeturofl. Zabavna scena osvete indijanca i pljačkanja dučana. Zbilja sam se uživio u priču. Baš mi je bilo žao da su ubili vlasnika i njegovu ženu, no osveta je bila slatka i brutalna za neke .
Ocjena 5/5


Druga epizoda- The Raft
Četvoro mladih (dvije cure i dva dečka) dolaze na kupanje na jedno osamljeno jezero gdje se nalazi splav. Usprkos hladnoj vodi, oni se mirno okupaju i dobro zabavljaju kada jedan od njih primijeti neobičnu crnu mrlju u vodi, koja ide ravno prema njima. Prvo pomisle da je to nekakva naftna mrlja, ali kada ta naftna mrlja usisa i poždere djevojku, shvate da ne mogu pobjeći iz jezera…

O epizodi: Dok ih sama stvar u vodi ubije je prejebeno. Fakat zabavna epizoda sa par kul scena. Efekti su dobri s obzirom na godine. Još jedna odlična epizoda
Ocjena 5/5


Treča epizoda-The Hitchhiker
Neka bogata ženska se vraća kući radi svog muža i pokušava doći na vrijeme. No, putem udari autostopera i ubije ga na licu mjesta. Ali ne razmišlja o tome da mu pomogne, već odmah pobjegne za mjesta zločina. No, kasnije ponovno naleti na njega koji joj pokušava zahvaliti za vožnju. Uspije ga se otresti, ali autostoper ne odustaje, a još manje ga je lakše ubiti.

O epizodi: Ovo je najlošija epizoda u filmu. Sama priča mi se nije svidjela i nije se nekako uklopila u cjeli film. Ne kužim poantu da joj autostoper zahvaljuje ,a nije ga uopče povela nego pregazila. Zabavana je epizoda barem malo. Ima dobrih scenu kada je autostoper u autu , a žena ga se želi rješiti pa istovremeno uništava auto i neprestano ga gazi. Dosta dobar kraj i par puta sam se nasmijao. Sama epizoda mi se nije dopala , no gledljiva je .
Ocjena 4/4


Sve tri epizode su dobro režirane, samo krvoproliče i make up je potpisao Tom Savini , čak je i glumio fora lika Creepa. Creepshow 2 je zabavan film i svi oni koji vole blesave Horror filmove iz 80tih moraju ga pogledati.
Ocjena 5/5

Razmišljao sam da filmu dam 4 ,no ne vidim razlog zakaj jel nemam večih žalbi i uživo sam. Sada bi baš htio pogledat orginalan Creepshow,pogledat ču ga kasnije i napista recenziju.

Post je objavljen 11.07.2007. u 18:45 sati.