Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/1971

Marketing

Nepravda nad sirotim gejevima i gejicama

LGBTIQ koordinacija oglasila se negodovanjem zbog preblagih osuda vlasti u vezi napada na Gay Pride održan prije nekoliko dana.

Ne mogu potisnuti misao o preekstremnom ekshibicionizmu domaćih homića i lezbi.
Može li biti dobro da udarno sredstvo borbe za prava tih skupina u ovakvom katolički i desno orijentiranom društvu bude parada polugolih i raspojasanih doslovno prekopirana iz naprednijih svjetskih demokracija?

Tvrdim da u ovome društvu niti parada polugolih heteroseksualaca koji se napadno ljube i razvlače u koloni kroz centar Zagreba ne bi prošla bez reakcija.

Ili... Zamislimo npr. paradu mladih heteroseksualaca koji se (npr.) bore protiv u Hrvata ukorijenjenih usmenih učenja o nemiješanju s drugim vjerskim i etničkim zajednicama.
Zamislite takvu povorku koja se šeće gradom u oskudnoj odjeći, ljubeći se i grleći pod transparentima u stilu "Ljubav između katolika i pravoslavaca nije grijeh" ili "Ja volim Srpkinju", a bez dovoljno jake policijske pratnje.
Koji bi bio epilog tog događaja? Puno razbijenih glava od strane skinheadsa i sličnih skupina.

Bojim se da neki preozbiljno shvaćaju "peglanje" činjenica o Hrvatima u javnosti izloženoj pogledima međunarodnih institucija.
Gay Pride u Hrvatskoj bih opisao kao jednu nepromišljenu aktivnost vođenu ljudima željnim eksponiranja. Nepromišljeno, nezrelo, preekstremno i glupo.
No, možda je to jedini dovoljno efikasan način njihove borbe. Iako... Osobno sumnjam u rezultate.

Ne treba zaboraviti da će Hrvatska još dugo imati dvostruka mjerila i stavove - jedne za oči Europe i svijeta i ona druga, manje eksponirana u javnosti ali marljivo prenošena usmenom predajom.

Post je objavljen 10.07.2007. u 19:25 sati.