Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Njihov grijeh... preveliki grijeh...

Božo Biškupić, Milan Bandić i Ivo Sanader (photo by Večernji list)
Desila se katastrofa. Dvoje ljudi degradirano je zbog propusta u obavljanju dužnosti. Bila je to jednostavno kap koja je prelila čašu. Greška koja se jednostavno ne smije dogoditi. O čemu se radi?

Dvije službenice, voditeljice poslova u Uredu za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, smijenjene su jučer zbog propusta pri slanju ugovora. Njihov grijeh… preveliki grijeh bio je što je iz tog ureda u Ministarstvo kulture upućen ugovor u kojemu je greškom umjesto imena sadašnjeg ministra Biškupića stajalo ime prošlog ministra Vujića. Zamislite! Kakav je to samo uvreda, povreda u obavljanju dužnosti, greška koja se nikako ne smije dogoditi, ali dogodila se. Nije bitno što je to bila nepažnja tajnice koja je jednostavno sistemom copy+paste izgenerirala zaglavlje ugovora i takvog proslijedila dalje bez pomnijeg čitanja. Greška koja se mogla dogoditi svakome, ali greška koja u društvu licemjera gdje vašar taštine seže u granice neslućenih prostranstava jednostavno nema opravdanja.

Zamislite samo, na dopisu je bilo krivo ime. Strašno! Možete upropastiti GUP, dodjeljivati 18% poslova izravnom pogodbom umjesto javnim natječajem, fingirati natječaje, bježati od policije u pijanom stanju, posložiti 70 tramvaja kako bi se divili prizoru dok nekoliko desetaka tisuća građana diljem grada kasne na posao uzaludno čekajući tramvaj, dignuti cijene parkiranja u nebo… sve to možete bez posljedica, ali jao si ga vama ako upišete krivo ime na ugovor koji ide kakvom ministru.

Post je objavljen 10.07.2007. u 09:26 sati.