Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/unrelmovieworld

Marketing

Halloween 2 (1981)

Trailer
Režija: Rick Rosenthal
Scenarij: John Carpenter,Debra Hill
Uloge: Donald Pleasence,Jamie Lee Curtis,Charles Cyphers,Jeffrey Kramer,Lance Guest,Tawny Moyer.....
Žanar: Horror
Imdb
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Priča: Nastavlja se direktno na jedinicu. Laurie Strode odvedu u bolinicu, a Michael koj je još živ nakon šest hitaca ide u bolnicu da dovrši posao i svatko tko mu stasne na put biti če ubijen. Dotle Dr. Loomis zajedno s policijom mora nači i zaustaviti Michaela u njegovoj namjeri.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
O filmu: Dok je orginalan Halloween došao i ostvario uspjeh, nastali su mnogi slasher filmovi koji su bili napravljeni po sličnoj priči tipa Friday the 13th i My bloody Valentine, no jedina stvar kod tih klonova je bila da su imali više krvi i killova ,a manje napetosti. Halloween 2 je nažalost postao kao ti filmovi. Ovdje imamo puno više krvi , ubijanja i akcije, a napetost i šarm orginala se malo izgubilo u filmu. Ovdje vidimo Michaela puno više nego u orginalu i ne skrivaju ga baš puno u sjenama, i njegova strašna mističnost na kraju je izgubljena. Jednu stvar isto koju ne volim u filmu je razlog zašto želi ubiti Laurie Strode. Ne znam klako vama no meni se to baš , ne sviđa čak i nema previše logike usuprot prošlom nastavku,mislim zakaj joj je onda ubio prijateljice u susjednoj kuči a ne išao odmah na nju? Jedino su došli do te ideje da bi mogli napraviti nastavak. Najgore od svega svi nastavci su išli u istom smjeru , o tome kako Michel želi ubiti sve iz obitelji Strode , u četvrtom djelu njenu kčer , a u sedmom sinaburninmad. Režijiu je potpisao Rick Rosenthal koj obavlja solidno posao, uspjeva napraviti malo napetosti i dosta dobro kopira Carpenterov stil na nekim mjestima, ali mislim da bi bilo puno bolje da je Carpenter ostao u redateljskom stolcu. Carpenter je ovaj put pisao scenarij , scenarj je dobar osim ovog razloga zakaj je želi ubit i previše likova je stavio da se ube, no sveukupno dobar scenarij za nastavak. Makar je dvojka povečala brzinu priče i uvela više akcije uspjeva zadržati stil orginala. Film je još dosta napet i jeziv no ne kao orginal ,i ostala je ona odlična glazba iz orginala. Još jedan pozitiv dvojke je što je zabavan nastavak. Film po meni još ima jednu predobru scenu kada Michel prohoda kroz staklo , ta scena mi je njami.
Ali na kraju ima jedna naivna scena , Laurie Strode uzme pištolj pukne dva metka i pogoda ga izravno u oči, to joj je sigurno prvi put da gađa pištoljem, i baš če ga u oči pogodit i nakon što ga pogodi u oči, Michael kao neki moron maše uokolo skalpero. Za glumu se nisam nikad baš puno kužio , no mislim da je na istoj razini kao i orginal. Donald Pleasence je bio odličan ,a Jamie Lee Curtis je mi malo bila slabija nego u orginalu , no nije me bilo briga. Ostali glumci su napravili ok posao.

Halloween 2 je pristojan nastavak. Gubi par stvari koje sam volio u orginalu i postao je tipičan slasher tipa Friday the 13th. Killova ima više i brutalniji su. Napetosti i jeze ima manje nego u orginalu , ali su bar zadržali malo te mračne atmosfere i napetosti iz orginala i odličnu glazbu,što večina nastavka ne uspiju. Režija nije loša , ali bi bio bolji film da je ostao Carpenter na stolcu. Zabavan nastavak , koj gubi malo šarma orginala, ima solidnu režiju , dobru glumu i odličnu glazbu.
Ako ste voljeli orginal pogledajte , ali mogli bi biti razočarani. Halloween 2 bi bio dobar kraj priče o Michael Mayersu, no nažalost idioti koji su htjeli više novaca su proširili njegovu priču, a daljni nastavci nakon ovog filma su bili dosta loši.
Ocjena 4/5

Post je objavljen 09.07.2007. u 08:54 sati.