Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rant

Marketing

the molly ringwald series, dio 3


Pretty in Pink je razlog zašto sam ja bila zatelebana u Jamesa Spadera. mmmmmmmmmmm...

Malo je vjerojatno da ću ikada moći imalo objektivno _insert verb here_ o tom filmu. Ne sjećam se kad sam ga prvi put gledala, samo da mi je bio divan i prekrasan (i film i James), iako sam se, moram priznati, pitala što ne valja sa mnom jer mi je ta roza haljina tako jako ružna.

Priča je tipična srcedrapateljsko američka:

siromašna, ali lijepa i poštena djevojka, Molly alias Andie, i bogati, naivini i nadasve iskreni mladić Andrew McCarthy alias Blane se zaljube. Da u cijeloj stvari ne bi bilo sreće i veselja, tu ne ulijeću zločesti snobovi od roditelja -- jer to bi bilo soooooooo Romeo & Juliet već devijantni, podli, iskvareni bogatun James Spader alias Štef. (so I have lousy taste in men. still his best part yet. other than Less than Zero.) Tu je i neizbježni muški, u glavnu junakinju beznadno zaljubljen, prijatelj Duckie, koji naravno dobije košaricu. A dvoje zaljubljenih, naravno, završe zajedno.


Već spominjani John Hughes ovaj je film samo napisao, a zanimljivo je da je kraj koji je napisao drugačiji nego onaj koji danas imamo prilike vidjeti. Naime, u izvornom scenariju Duckie i Andie završe zajedno. Zamislite, the geek would have gotten the girl! Nemoguće je zamisliti kako bi se povijest parodije na tinejdžerske filmove da filmaši nisu popustili pred stavkom da to izgleda previše elitistički ako siromašna djevojka ipak ne dobije bogatog dečka, jer lik Duckieja je parodiran (a i oponašam) u milijun kasnijih filmova.

Za vrijeme snimanja filma, Molly Ringwald imala je samo 18 godina i bila je zaljubljena u McCarthyja. Pretty in pink joj je najdraži film koji je snimila.




romantic



the dress


the happy end


kolaž


muzike i plesa uvijek ima, even if it's funny




Trivia: Andie (played by Ringwald) uses the word "richie" when describing Blane to her father. "Richie" was also a term Bender used in The Breakfast Club when speaking to popular Claire (ironically also played by Ringwald) and Andrew.

Tagline: He's crazy about her, she's crazy about him, and he's just crazy.

Post je objavljen 13.07.2007. u 07:26 sati.