Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rant

Marketing

the molly ringwald series, dio 1



Sixteen Candles je nedavno bio na HTV, u neki petak ili srijedu popodne, potpuno sam se iznenadila kad je pozadinski šum televizijskog programa počeo biti poznat i zanimljiv. Ovaj tinejdžerski film iz 1984. godine nije mi prvi film s Molly Ringwald koji sam gledala, a bome ni najdraži. No, najstariji je, a ja sam - still - peemesična. Što objašnjava potrebu, uopće, za gledanje Molly Ringwald fillmova, iako možda i ne sasvim poremećaj koji me tjera da o njima pišem po redu po kojem su izlazili.


Ipak, još uvijek se sjećam koliko sam bila bijesna na obitelj glavne junakinje Sam, kad su joj svi zaboravili šestnaesti rođendani, i koliko mi nije bilo jasno zašto im je to samo tako oprostila. (all hail my vengeful nature!).

Sad, kad sam ga gledala ponovo, znatno mi je manje involving, ali zato ne manje zabavan: dva geeky sidekicka, od kojih je jedan vrlo mladi John Cusack, su povremeno za umrijet od smijeha, pogotovo kad u zahodu prodaju gledanje gaćica glavne junakinje za jedan dolar.

Ima i stvari koje kao klinka nisam primjećivala, a koje bih danas nazvala brutalnom, duhovitom kritikom: odnos bogatuna prema poopularnoj djevojci - Jake geeku Tedu posudi i očev Rolls Royce i svoju potpuno pijanu djevojku Caroline, da radi s njom što god hoće. Mrtav-ladan je uvjerava da je taj klinac on, daje automobil klincu koji očito ne zna voziti (to što me to užava shows how old I got in the meantime), a kad ih kasnije pronađe zajedno, koristi situaciju da zbog toga odjebe curu. Priznajem, taj mi se dio učinio puno brutalnijim nego što ga se sjećam. Način na koji američka obitelj tretira Azijata nisam sigurna da bi prošao u današnjem politically correct svijetu.

John Hughes, čovjek koji je režirao kultne tinejdžerske filmove poput The Breakfast Club i Ferris Bueller's Day Off, ovaj je tinejdžerski film i napisao i režirao. Sixteen Candles sigurno nije kultni klasik, i vjerojatno će ostati najpoznatiji po tome što se povezuje s počecima skupine zvane Brat Pack, po uzoru na slavni Rat Pack. Riječ je o skupini mladih glumaca i glumica koji su gumili u tinejdžerskim filmovima 80-tih godina prošlog stoljeća. Sam naziv je iz članka koji se pojavio u New York Magazineu 10. lipnja 1985. godine. Molly Ringwlad i Anthony Michael Hall iz SixteenCandles bili su dio Brat Packa, a ostatak su činili Emilio Estevez, Rob Lowe, Andrew McCarthy, Ally Sheedy, Judd Nelson i Demi Moore.


Trailer


Selection


Ništa bez muzike


Angst


Hint: Ovaj se zadnj klip vodi po brojem tri, poredajte brojeve po redu i there you go! wink





Post je objavljen 10.07.2007. u 07:21 sati.